Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er den nye Star Wars-traileren

De første bildene fra den etterlengtede filmen.

(Dagbladet): Ørken! En livredd stormtrooper! En rullende robot! Et lyssverd med tre stråler! Lavtflyvende X-winger! MILLENNIUM FALCON!

En og annen «Jurassic Park»-fan vil kanskje være uenig, men det er ingen stor overdrivelse å kalle dette årets mest imøtesette 88 sekunder audiovisuelt materiale.

To år etter at skaperen George Lucas ga slipp på sitt «Star Wars»-univers, ni år etter forrige film og 37 år etter den aller første filmen om Luke Skywalker og Opprørsalliansens kamp mot Darth Vader og det galaktiske imperiet har Lucasfilm og Disney i dag sluppet den første traileren for det som blir film nummer sju og kommer i 2015.

Det er J.J. Abrams som regisserer filmen, som har fått tittelen «The Force Awakens». Svært lite er kjent om handlinga, og det eneste som er lekket fra settet så langt er korte filmsnutter der regissøren forteller om filmcrewets samarbeid med UNICEF.

At Han Solos ikoniske tusenårsfalk er med i filmen, ble kjent da en droneflyger fanget disse bildene fra settet i England.

Det er også kjent at sentrale skuespillerne fra den originale trilogien (1977-1983) gjentar sine roller i eldre utgave. Mark Hamill spiller Luke Skywalker, Carrie Fisher er Prinsesse Leia og Harrison Ford er Han Solo. Også skuespillerne bak Chewbacca og C3PO står på rollelista. Ingen av dem er å se i traileren.

Det er imidlertid John Boyega, som bærer stormtrooperuniformen i starten av traileren, og Daisy Ridley, dama som kaster seg på speederen i ørkenen.

Andre skuespillere i filmen er Adam Driver, kjent fra «Girls», Lupita Nyong'o fra «12 Years a Slave», og flere av skuespillerne fra «Game of Thrones».

Innspillingen av «The Force Awakens» ble forsinket da Harrison Ford skadet seg på settet, men skal likevel være kinoklar i desember 2015. I tillegg til en ny triologi som fortsetter hovedhistorien fra de to første triologiene, kommer det i åra framover flere enkeltstående filmer som følger bifigurer fra det populære romoperauniverset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling