Her er den nye Youtube-kongen

Lager hel plate av amatørklipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 27 år gamle Kutiman er artistnavnet på alle musikk- og medieinteresserte folks lepper om dagen, og de siste ukene har aviser fra Time Magazine til Washington Times til The Guardian omtalt dj'en og produsenten.

Grunnen er at Kutiman har laget en - i mangel på bedre ord - plate som både er original, tidvis kul som selvstendig musikalsk verk - og som i tillegg er et veldig interessant innlegg i debatten om opphavsrett i nettalderen.

Og viktigst: Over tre millioner mennesker har til nå sett hva han har laget på Youtube.

Idé fra trommeslagerHistorien er som følger: Kutiman, som egentlig heter Ophir Kutiel, er en funkprodusent fra Jerusalem med forkjærlighet for James Brown og Fela Kuti. Israeleren har gitt ut flere remikser og klubbsingler de siste årene - dog uten å gjøre seg særlig bemerket utenfor en krets av spesielt interesserte.

Kutiman lette stadig etter bra rytmer på Youtube, og en dag kom han over en instruksjonsvideo laget av den berømte og eksentriske studiomusikeren Bernard Purdie (Steely Dan, Aretha Franklin m.fl.), som fortalte om hvordan han utviklet en av sine signaturbeats.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer