- Her er det alt. Dette er livet mitt, på godt og vondt. Det er min historie fortalt av meg

Stordalen kommer med selvbiografi i oktober.

I SKRIVESTUA: I forbindelse med boknyheten har Petter Stordalen frigitt dette bildet av seg selv på sosiale medier. Foto: Petter Stordalen/Facebook
I SKRIVESTUA: I forbindelse med boknyheten har Petter Stordalen frigitt dette bildet av seg selv på sosiale medier. Foto: Petter Stordalen/FacebookVis mer

(Dagbladet): Han er milliardær, hotellmagnat og en av landets mest profilerte forretningsmenn, men også kjent for sitt miljøengasjement og kampen for kona Gunhilds helse.

Snart kan Petter Stordalen (52) føye til «forfatter» på CV-en. I oktober kommer hans selvbiografi.

- Ja, jeg skriver bok. Det er et spennende og veldig personlig prosjekt, hvor jeg vil gi et innblikk i mitt tankesett rundt det å lykkes i både livet og forretningslivet, sier han til Dagbladet.

Gir råd og teknikker - Jeg liker å tro at mine erfaringer til en viss grad er overførbare, uansett hvilken business eller bransje du driver i. Derfor håper jeg boka kan inspirere andre til å tørre å satse og tenke stort. Jeg gir helt konkrete råd og teknikker folk kan bruke i sitt eget liv, sier Petter Stordalen.

Hans historie er ført i pennen før, blant annet av Gunnar Stavrum, som ga ut «Sirkus Stordalen» i fjor. Nå er det Stordalens egne ord som skal inn i stive permer.

Det er en helt ny situasjon for den ellers så medievante forretningsmannen.

- For meg har det vært en ekstremt ny prosess, men også givende. Jeg blir gira bare av å snakke om det, innrømmer han, og røper titlene på flere av kapitlene han har skrevet:

• «Det første skrittet»
• «To vinnere»
• «Bonuser»
• «Krisehåndtering og rollespill»
• «Den første millionen»
• «Raidet i Oslo»
• «Mirakelet i Istanbul»
• «Å bygge et selskap på mennesker»
• «Større enn oss selv»

På godt og vondt Samtidig tilbakeviser Stordalen at boka bare vil inneholde suksesshistorier.

- Her er det alt. Dette er livet mitt, på godt og vondt. Det er min historie fortalt av meg, og jeg håper boka blir både lærerik og underholdende, sier han.

- Boka vil også handle om Gunhild. Det er selvsagt, legger han til.

Og så mye mer har ikke Petter Stordalen lyst til å røpe om boka nå - ut over at han vil ta i bruk sosiale medier i videreutviklingen av den.

- Jeg skriver om sosiale medier i boka, og vil lansere boka i mine egne kanaler. Det er et lite testprosjekt i seg selv. De som ønsker det, kan følge hele prosessen på Instagram, Twitter og Facebook. Der vil jeg også ha dialog og ta imot innspill på innholdet, sier han.