Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er det elektriske papirflyet du kan styre med telefonen

Hylles allerede som «tidenes kuleste leketøy».

(Dagbladet): Det å lage gode papirfly er naturligvis en egen kunst man kan bruke hundrevis av timer på å lære seg, men hva om du enkelt kunne gjøre gjøre om papirflyet ditt til et elektrisk fly du kan styre med smarttelefonen?

Det er ideen til oppfinner Shai Goitein, som har laget det elektriske papirflyet kalt PowerUp 3.0.

Får finansiering Goitein samler i disse dager inn penger på nettstedet Kickstarter for å finansiere en kommersiell utnyttelse av ideen, som allerede går sin seiersgang på leketøymesser og blant anmeldere.

Målet til det israelske selskapet var å skaffe 50 000 dollar for å få prosjektet opp å gå, men allerede to måneder før innsamlingen avsluttes er det kommet inn nærmere 400 000 dollar fra 6700 bidragsytere.

Vant leketøypris I forrige uke fikk prosjektet enda en opptur da PowerUp vant prisen for beste leketøy på den enorme leketøymessa ToyFair i New York. Teknoblogger og anmeldere hyller samtidig papirflyet som «tidenes kuleste leketøy» (Cult of Mac) og for «å gjøre papirfly magiske» (Wired).

Oppfinner Goitein arbeidet forøvrig tidligere som pilot, men ønsket å dele gleden ved å fly med så mange som mulig. Han har ifølge selskapets hjemmesider arbeidet med ideen i seks år og med lille motoren og kontrollsystemet som han har utviklet kan flyet holde seg i lufta i 10 minutter med en rekkevidde på over 50 meter. Alt utstyret, som festes til ditt eget papirfly, veier kun åtte gram.

- Det er en magisk følelse når ditt hjemmelagde papirfly løfter seg mot skyene uten å falle ned, sier Goitein.

ENKELT: Man har full kontroll over flyet via smarttelefonappen, som kommuniserer med flyet via blåtann.
ENKELT: Man har full kontroll over flyet via smarttelefonappen, som kommuniserer med flyet via blåtann. Vis mer