Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er det første bildet av «Fingern» i rollen som Jan Baalsrud

- Alt annet jeg har gjort blekner i forhold.

MOTSTANDSMANN: Thomas Gullestad spiller rollen som Jan Baalsrud under Harald Zwarts filmatisering av «Ni Liv»-historien. Filmen har fått tittelen «Den Tolvte Mann». Foto: Thomas Gullestad / Instagram
MOTSTANDSMANN: Thomas Gullestad spiller rollen som Jan Baalsrud under Harald Zwarts filmatisering av «Ni Liv»-historien. Filmen har fått tittelen «Den Tolvte Mann». Foto: Thomas Gullestad / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag morgen la Thomas «Fingern» Gullestad ut det første bildet av seg selv i rollen som motstandsmannen Jan Baalsrud, på Instagram.

Bildet gir fansen et glimt av hva de kan vente seg når den nye filmatiseringen av «Ni Liv»-historien vises på lerretet til neste år.

Harald Zwart står som regissør for filmen, og det er tidligere kjent at produksjonsteamet har vært på flere befaringer i Nord-Norge

Gått ned 15 kilo På Instagram skriver Gullestad «Sminketest à la Jan Baalsrud», og har geotagget innlegget til Skjold militærleir, som ligger i Målselv kommune i Indre Troms.

- Det er mye mer ekte og villere enn jeg trodde det skulle være. Alt er på maks. Kulde, frykt, smerte. Alt annet jeg har gjort blekner i forhold. Det er en euforisk følelse å være i situasjonen, og jeg skjønner mindre og mindre av hvordan Baalsrud klarte å overleve det han gikk igjennom, skriver Gullestad i en SMS til Dagbladet. 

Sminketest à la Jan Baalsrud. #den12mann @haraldjzwart

A photo posted by Thomas Gullestad (@fingern) on

Overfor Dagbladet har han tidligere åpnet opp om hva som krevdes for å gå inn i rollen som Baalsrud.

Blant annet at skuespilleren måtte gå ned omtrent 15 kilo.

- Jeg har ikke så mye å gå på lenger og er alltid litt sulten. Hvert måltid mangler den halvkiloen med mat som jeg egentlig trenger, sa Gullestad til Dagbladet.

Ikke første gang Historien om Baalsrud ble først filmatisert av Arne Skouen i 1957, med Jack Fjeldstad i hovedrollen. Filmen ble Oscar-nominert til beste utenlandske film.

Zwarts utgave vil ikke bli en direkte «remake», den skal blant annet inkludere tyskernes og hjelpernes perspektiv i tillegg til Baalsrud, noe manusforfatter Petter Skavlan tidligere har bekreftet.

KRIGSHELT: Jan Baalsrud (1917-1988) hvis historie ble udødeliggjort i filmen «Ni Liv» i 1957. Her fotografer ved sitt hjem på Slemdal. Foto: Aktuell  / Scanpix
KRIGSHELT: Jan Baalsrud (1917-1988) hvis historie ble udødeliggjort i filmen «Ni Liv» i 1957. Her fotografer ved sitt hjem på Slemdal. Foto: Aktuell / Scanpix Vis mer

Jan Baalsrud var aktiv i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig. Han var også en del av Kompani Linge, som fikk spesialtrening i London. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!