Her er det ingen kjære mor

Feelbad-film om en mor som har et forhold til sin datters elsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Ikke før har vi bejublet Diane Keatons PR for sex-etter-klimakteriet i filmen «Når du minst venter det», så får vi Anne Reid og «I sin datters hus» midt i fleisen.

Familiedrama

Kjøkkenbenk-realisme kaller britene den sjangeren som Roger Michell («Notting Hill») her beveger seg i. Med Hanif Kureishi («Bydels-Buddha» mm.) som manusforfatter er det duket for et familiedrama som i all sin direktehet kan oppleves som temmelig ubehagelig.

«I sin datters hus» skildrer et seksuelt forhold mellom mor/bestemor May (Anne Reid) - en sliten husmor i 60-åra som ikke ser en dag yngre ut - og en minst 30 år yngre snekker (Daniel Craig) som også er elskeren til Mays datter (Catherine Bradshaw).

Ubehag

Man fornemmer vantroen i snekkerens øyne når den gamle damen inviterer ham inn på soverommet. Her er det ikke snakk om fettsugd eller kirurgisk dandert kvinnekropp.

Men ubehaget skyldes snarere de iskalde familierelasjonene. May blir enke idet hun besøker sine barn i London; en travel jappesønn med en snobbete og likegyldig familie. May søker tilflukt hos datteren Paula, som er snekkerens elskerinne og dessuten mislykket forfatter. Ingen av dem har bruk for sin mor annet enn i egoistisk øyemed. Når hun demonstrerer en tilsvarende uavhengighet ved å framstå som promiskuøs og lite bestemoderlig, smeller det. Velspilt, men ikke vakkert. En gjennomført feelbad-film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer