Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er det noe å lære for mange krimserieskapere

«Nedgravde hemmeligheter» er dvelende og litt spennende.

Når liket til en ung mann blir funnet blir politietterforsker Cassie Stuart (NICOLA WALKER) satt på saken sammen med sin partner Sunil Khan. Foto: Jeff Rogers
Når liket til en ung mann blir funnet blir politietterforsker Cassie Stuart (NICOLA WALKER) satt på saken sammen med sin partner Sunil Khan. Foto: Jeff Rogers Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-ANMELDELSE: Tre kvelder på rad kan vi følge et klassisk drapsmysterium litt i samme gate som «Kalde spor», blant annet.

Et lik av en hjemløs, ung mann blir funnet i en bygning der den døde viser seg å stamme fra 1976. Her er det lagt opp til mange kalde spor, mange løse tråder og mange mistenkte, men så dukker det opp en dagbok.

Hun som blir satt til å løse denne delikate saken er en av Scotland Yards skarpeste detektiver, Cassie Stuart, spilt av Nicola Walker (hun mange så i «Spooks» og som også spiller den avdøde partneren til Stellan Skarsgård i «River»). 

Hun er en skuespiller det er lett å like, lett å bli fortrolig med. Hun er ujålet og med et underfundig ansikt, så også i denne serien der hun boltrer seg sammen med mange store britiske serieskuespillere, blant annet Trevor Eve («Kalde Spor»). Cassies politikollega, Sunil «Sunny» Khan, spilles av Sanjeev Bhaskar (kjent komiker, forfatter og skuespiller). Kjemien og samspillet mellom disse to karakterene er suverent og nedtonet. Mye å lære for mange serieskapere at politietterforskere også rett og slett kan være gode kollegaer, og ferdig med det. Selv om begge har sitt å stri med da. 

Plottet er ikke avskrekkende oppfinnsomt ved at en gammel sak tas opp igjen, sett det før: Hvem står bak? Hvem skjuler hva? Og, her plukkes det etter hvert ut fire mistenkte personer, 40 år etter ugjerningen fant sted, og dette er alle mennesker som i hver sin stilling har mye å miste hvis sannheten graves fram.

Litt vel langsomt irriterende her og der, men i påsken har du kanskje tid til slikt etter å ha stanget hodet i familieveggen?

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart