Her er det så varmt at parken må ha tak

Britisk arkitekt lager grønn oase i Abu Dhabi.

(Dagbladet): Det er briten Thomas Heatherwick (44) og hans team som står bak prosjektet som skal sørge for at Abu Dhabis nye park får et tak.

Parken Al Fayah, som betyr skygge på arabisk, er hele 125 000 kvadratmeter.

- Vi er glade for å endelig få mulighet til å snakke litt mer om prosjektet. Det er en svært uvanlig oppdrag for oss. Det er verken en vanlig bygning eller en vanlig park. Det er arkitektur, landskap, og kulturell destinasjon, sier Heatherwick til avisa The National.

44-åringen og hans team har jobbet med prosjektet i to og et halvt år og forteller at det er flere utfordringer ved å utforme en park et så varmt sted.

TAK: På grunn av den sterke ørkensola vil arkitekten lage et tak over det grønne. Foto: Heatherwick Studios
TAK: På grunn av den sterke ørkensola vil arkitekten lage et tak over det grønne. Foto: Heatherwick Studios Vis mer

- Et av de viktigste utfordringene var hvordan man kan gi både de besøkende og vegetasjonen beskyttelse fra den varme ørkensola.

Det skal være mulig å gå på taket, som vil befinne seg 20 meter over parken.

- Vi lurte på hva som ville skje dersom vi trakk ørkenen fra hverandre og løftet den opp i lufta slik at du også kan bli løftet opp, og på natterstid kan du gå på toppen for å se på moskeen, sier Heatherwick.

I parken vil det være et eget lekeområde, en utendørskino, et bibliotek, bassengområde, treningsløyper og hager med frukt og grønnsaker.

Her er det så varmt at parken må ha tak