Her er din nye stjerneadvokat

Miles Edgeworth tar over etter Phoenix Wright.

|||ETTER Å HA FORSVART uskyldige anklagede med både superadvokat Phoenix Wright og nykomlingen Apollo Justice, er det på tide å ta et stort skritt over til den andre siden av rettsapparatet.

I det ferskeste «Ace Attorney»-spillet trår du nemlig inn i skoene til aktor Miles Edgeworth - som erfarne spillere av serien vil kjenne igjen som Wrights nemesis i retten i tidligere spill.

De dramatiske rettsseansene foran dommeren begynte for mange å bli litt repeterende, så når handlingen nå flyttes langt ut av rettssalen - i hvert fall slik vi er vant til - gir det derfor serien et lenge etterlengtet friskt pust.

EDGEWORTH HAR EN helt unik evne til å stadig vekk havne midt i det kriminelle smørøyet. Hvor enn han ferdes, enten det for eksempel er på kontoret, til værs i et fly eller i en fornøyelsespark, skjer det «tilfeldigvis» et drap i nærheten.

1

Dette er selvfølgelig noe Edgeworth ikke lar gå upåaktet hen, spesielt ikke ettersom han synes å være tettere knyttet til hendelsene enn man kanskje først skulle tro. Og hvilken god aktor ville ikke tatt på seg detektivhatten om anledningen bød seg?

I etterforskningsfasene av spillet, som kan minne litt om de tradisjonelle pek-og-klikk-eventyrspillene, styrer du Edgeworth rundt på de forskjellige åstedene. Han er hele tiden på jakt etter bevis, enten de er i form av gjenstander eller ting folk sier.

ETTER ETTERFORSKNINGEN følger gjerne et kryssforhør av den typen serien er kjent for, der du må følge nøye med på jakt etter uoverensstemmelser i samtalene - før du gjerne må etterforske litt til. Og så videre.

Hele tiden mens du sanker bevis, har du også mulighet til å åpne en egen «logikk»-skjerm, der du kan sammenstille to ledetråder du har funnet, og muligens utlede nye slutninger eller nytt bevismateriale fra disse.

Her er din nye stjerneadvokat

SELV OM Edgeworth tidligere i serien har vært framstilt som litt av et råskinn, viser han seg her fra en langt mer rettferdig side. Han tillater naturlig nok ikke at uskyldige - eller ham selv - feilaktig blir anklaget for ugjerninger, og påtar seg derfor like mye rollen som forsvarer som aktor når han renvasker de potensielle ofrene for justismord.

Samtidig legger han ikke bånd på seg når han samtidig retter pekefingeren mot den egentlige gjerningsmannen eller -kvinnen.

Her er din nye stjerneadvokat

SOM MED DE foregående spillene i serien, skal du være rimelig glad i teksttunge spill for å fullt ut sette pris på «Ace Attorney: Miles Edgeworth». Om du ikke følger med på det folk sier, stopper det raskt opp - ofte ligger svaret i en i utgangspunktet helt uskyldig kommentar.

Som regel er oppgavene greie, selv om det til tider kan vippe over i det åpenlyst enkle - og noen ganger i motsatt retning, der du ikke helt skjønner logikken før du snubler over det rette svaret.

Totalt sett er likevel pakken både underholdende og involverende, og helt klart et skritt i riktig retning for serien.