Her er dronning Sonjas favorittkunstnere

Røper hvilke kunstnere hun har et ekstra godt øye til.

KUNSTGLAD: Dronning Sonja er godt bevandret i kunstens verden, og er særlig glad i samtidskunst. I kveldens episode av «Nasjonalgalleriet» snakker hun om interessen og deler sine favorittkunstnere med tv-seerne. Bildet er tatt da dronningen debuterte som kunstner i høst. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
KUNSTGLAD: Dronning Sonja er godt bevandret i kunstens verden, og er særlig glad i samtidskunst. I kveldens episode av «Nasjonalgalleriet» snakker hun om interessen og deler sine favorittkunstnere med tv-seerne. Bildet er tatt da dronningen debuterte som kunstner i høst. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveldens episode av «Nasjonalgalleriet» på NRK stiller dronning Sonja til et kunstrelatert intervju.

Programleder Helle Vaagland inviteres hjem til kongeparets private leilighet, der dronning Sonja gir henne en omvisning og snakker om den livslange kunstinteressen sin.

Kunstdebut Dronningen er en kjent kunstelsker og kunnskapsrik kunstkjenner, med forkjærlighet for samtidskunst. 74 år gammel debuterte hun selv som kunstner i november i fjor.

I Helsingborg stilte hun ut åtte av sine verk fra det grafiske mappeverket «Tre reiser - Tre landskap», et samarbeid med billedkunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Flere utstillinger skal det bli. Fra 14. juni til 7. oktober presenterer dronningen sin egen samling på Henie Onstad kunstsenter.

Tema er «Landskap og rom», og samlingen inneholder i stor grad nyere bilder. Også mappeverket «Tre reiser - Tre landskap» stilles ut.

- Vi har i lang tid visst at Dronning Sonja er godt over gjennomsnittet interessert i kunst og har en spennende og stadig voksende kunstsamling. Når deler av den nå skal vises frem i en utstilling til sommeren, ønsket vi i «Nasjonalgalleriet» å vise den til våre seere i hele landet også, sier Vivi Stenberg i NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer