Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Eidsvåg/Elvira-duetten

Første smakebit fra Eidsvågs neste album ligger på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klikk her for å høre «Floden».

(Dagbladet.no): Bjørn Eidsvåg synger duett med Elvira Nikolaisen på sin kommende radiosingel.

Det bekrefter Mari Kjørstad i Quint Management og Rudolf Reim i plateselskapet Petroleum Records overfor Dagbladet.no.

De vil ikke utdype detaljer rundt utgivelsen, men opplyser at de vil sende ut en pressemelding innen kort tid.

Elvira Nikolaisen og Bjørn Eidsvåg utgis begge av SonyBMG, og Eidsvågs nye album slippes 16. oktober.

Allerede nå ligger duetten ute på SonyBMGs hjemmesider. Klikk her for å høre «Floden».

Sist Eidsvåg slapp en duett som singel var «Mysteriet deg» med Lisa Nilsson i 2002. Det ble en kjempesuksess, og singelen bidro til at albumet «Tålt» solgte drøyt 250 000 eksemplarer.

Elvira Nikolaisen har ligget i 26 uker på VG-lista og solgt over 40 000 eksemplarer av debuten «Quiet Exit».

FÅR MED SEG ELVIRA: Første smakebit fra Bjørn Eidsvågs kommende album blir en duett med Elvira Nikolaisen. FOTO: TORBJØRN BERG
FÅR MED SEG ELVIRA: Første smakebit fra Bjørn Eidsvågs kommende album blir en duett med Elvira Nikolaisen. FOTO: TORBJØRN BERG Vis mer

Bjørn Eidsvåg er utdannet prest, mens Elvira Nikolaisen også har religiøs bakgrunn. Som 18-åring tok hun imidlertid et oppgjør med egen tro, og i helgen fortalte hun i et intervju med Dagbladet at hun får brev fra kristne som skriver at hun vil bli fortapt om hun ikke vender om.

- Jeg blir sint når jeg får slike brev. Den utrolige uvitenheten i enkelte kristne miljøer provoserer meg, sa Elvira.

---------

Oppdatering: SonyBMG sendte i formiddag ut følgende pressemelding:

Bjørn Eidsvåg m/Elvira Nikolaisen

«Floden» (single)

Vedlagt er singel #1 fra Bjørn Eidsvågs kommende album «Nåde» som slippes

16. oktober 2006.

Bjørn Eidsvåg sier : «I sangen «Floden», prøver jeg å sette ord og toner til det jeg aner som den kanskje aller dypeste og mest grunnleggende kjærligheten, den vi egentlig alle bærer på og som gjør oss i stand til å kjenne medfølelse og gjør oss i stand til å elske. Jeg forundrer meg i denne sangen over hvorfor denne kjærligheten ser ut til å være så vanskelig å ta i mot. Jeg har ønsket at dette skal uttrykkes av en kvinne og en mann, da dette er en gåte for begge kjønnene.

Elvira Nikolaisen, er en av de mest spennede unge norske artistene jeg har hørt. Hun vil noe! Hun er en dame som oser substans og det gjør også låtene hennes.

I tillegg har vi en ganske så lik bakgrunn, - vi har begge hatt rikelig med muligheter til å reflektere over nåden, og det er kanskje egentlig det låten vi synger sammen gjør. Å høre hennes stemme på min låt, hevet sangen til et nivå jeg bare kunne drømme om at den ville havne på.»

Elvira Nikolaisen sier : ««Floden» er en låt som umiddelbart gikk inn på meg, og jeg følte hadde mitt navn written all over it. Bjørn og hans låter har påvirket meg og min musikkforståelse siden jeg var liten. Jeg er rett og slett fan.»

Bjørn Eidsvågs nye album ”Nåde” er innspilt i Decibel Studio, Stockholm og produsert av Jørn Christensen.

Petroleum/SonyBMG 05.09 2006

Klikk her for å høre «Floden».

STOR SUKSESS: Elvira Nikolaisen har hatt stor suksess med sitt debutalbum, som har solgt i overkant av 40 000 eksemplarer.