Her er en lystig fyr

PR-opplegget svikter, prestisjeprosjektet Kulturbyen Bergen skal visstnok avvikles anonymt og i all hemmelighet. Da iler vi til med et strakstiltak: Hyr inn Dagfinn Lyngbø!

En aldeles ustoppelig oppstopper, stappfull av sjarm, lekelyst, fortellerglød og talesprengt til tusen, med et uuttømmelig lager av kvikke replikker, hjertelige observasjoner, overraskende kortslutninger og spinngøyale resonnementer - kort sagt: Dagfinn Lyngbø er selve inkarnasjonen av en bergenser «live».

Lattersprengt

I går hadde han Oslo-premiere på Victoria på selveste Karl Johan, og en lattersprengt sal var rede til hva som helst da han var ferdig med oss. Fortsetter vekkelsen, ender det vel med at store befolkningsgrupper i hovedstaden søker om kollektivt asyl i Kulturbyen Bergen på humoristisk grunnlag.

Som standupper byr Lyngbø på glede i stedet for kynisme, talent i stedet for selvopptatthet. Han har full kontroll på scenen, og danser opp med tempi, bevegelser, lyd og publikummere så det er en fest. Kveldens lattermildt underfundige «tema» er alt man bare ikke kan forberede seg på. Det vil si det meste, det verste og det beste. Men i Lyngbøs fantasi er det de mest usannsynlige ting vi ikke kan forutse.

Hjerteknuser

Men mor er med. Showet med hans eget manus har som under- eller arbeidstittel «En krysning flykter fra sin mor». Mødre er mestrer i å være helt usannsynlig forutsigbare. Det er nesten det beste ved dem. Og Lyngbø er virkelig en hjerteknuser når han først begynner å snakke om sin syke mor som bare ikke er til å stoppe.

STANDUP

«DAGFINN LYNGBØ LIVE»

Produksjon

Stand Up Norge AS

Scene West Victoria