Her er en virkelig god forfatter som også er bestselger

Nydelig oppfølger til «Nattog til Lisboa».

NY SUKSESS: Peter Bieri heter mannen som skriver bøker under navnet Pascal Mercier. Nå kommer oppfølgeren til den populære «Nattog til Lisboa». Foto: GYLDENDAL
NY SUKSESS: Peter Bieri heter mannen som skriver bøker under navnet Pascal Mercier. Nå kommer oppfølgeren til den populære «Nattog til Lisboa». Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er oppløftende når virkelig gode forfattere får den tvetydige statusen bestselger. Pascal Mercier, pseudonym for Peter Bieri, er en av disse.

Bieri underviser i filosofi på Universitetet i Berlin, og slo gjennom med «Nattog til Lisboa» som blant annet handlet om begavelse grensende mot genialitet. Det er tema også i «Lea».  

Fortellingen er lagt i hånden på kirurgen Adrian Herzog. Han er førtidspensjonert etter at motet sviktet under en operasjon,  er skilt og har en voksen datter han har sviktet. Under en reise i Provence treffer han en forsoffen sorgtung mann, tidligere professor Martijn van Vliet. Martijn tilbyr ham skyss hjem til Bern. På den tre dagers lange turen forteller Martjin sin livshistorie. Den er tung, blytung, og handler om hans datter Lea. 

Blytung tematikk Lea som er åtte år da hun mister sin mor. Forknytt, svært begavet og med en klumsete far som ikke vet hvordan han skal nå frem til sin datter. Inntil de en dag hører en vansiret døv kvinne spille fiolin på en jernbanestasjon. Martijn kjøper intetanende en fiolin til Lea, som med en gang frembringer de vakreste toner på instrumentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer