Her er ett år på 365 sekunder

Da Cesar Kuriyama fra New York fylte 30 år, bestemte han seg for å filme ett sekund hver dag. Her er resultatet.

(Dagbladet): - Det å filme hver eneste dag, tvinger meg til å reflektere over livet jeg lever. Det gir meg en grunn til å stå opp hver eneste morgen og gripe dagen, sier animatør og fotograf Cesar Kuriyama fra New York til Dagbladet.

Da Cecar fylte 30 år hadde han lagt seg opp nok penger til å ta fri et helt år for å gjennomføre kreative prosjekter, gjøre ting han aldri hadde hatt tid til og være sammen med familien.

For å huske det spesielle året, tok han opp litt video hver dag. Da året var over, redigerte han sammen en video med kun ett sekund fra hver dag. Filmen, som følgelig varer i 365 sekunder, går nå sin seiersgang på nettet og har blitt omtalt i en rekke aviser.

Rent praktisk tar Cesar vare på all video han tar på telefonen og samler det i en mappe. Hver andre måned, setter han seg ned og lager en snutt på to minutter over de siste 60 dagene.

- Jeg har nå bestemt meg for å gjøre dette resten av livet. Hvis jeg lever til jeg blir 80 år, vil jeg ha en fem timer lang video som summerer opp 50 år av livet mitt. Jeg vil ikke glemme en eneste dag resten av livet, sier Cesar.

Den nå 31 år gamle amerikaneren har også holdt et TED-foredrag (ennå ikke ute på nett) der han forteller om prosjektet. Videre utarbeider han en mobil-app slik at alle på en enkel måte kan lage en tilsvarende film. Det er ikke utenkelig at en del foreldre vil ha glede av å lage en film av hvordan poden vokser dag for dag og lærer nye ting.

I appen skal det være mulig å laste opp snutter direkte og lage filmer som går over noen uker til flere år.