Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er favorittene til folkets favoritt

Anne B. Ragde er en ivrig krimleser. Her er hennes ti favoritter.

Anne B. Ragde har en fortid som krimforfatter. Her er hennes ti krimfavoritter:

Alistair MacLean: «Inferno i hvitt» En gruppe mennesker er isolert i iskald ødemark.Den ene etter den andre blir drept. De mister radioforbindelsen. Og morderen er blant dem...


Joseph Wambaugh: «The secret of Harry Bright»
Denne mannen vet alt om politiarbeid blant fattige kriminelle langs USAs vestkyst.


Arnaldur Indridason: «Gravstille»
Denne reddet påska i fjor. Et eldgammelt lik blir funnet. Greier man å hale en historie ut av et inntørket skjelett..?


Kim Småge: «Kainan»
Stor hurlumhei da denne kom ut, hvor Småge letter på frimureriets kalveblodstenkte slør ... Endelig fikk jeg lese om hva de drev på med, i det svære bygget i enden av Kongens gate i Trondheim.


Unni Lindell: «Drømmefangeren»
Klamt og lummert, om hverdagsmennesker som aldri er så uskyldige som de ser ut. Gardiner beveger seg umerkelig, noen puster deg i nakken i høstmørket.


Kerstin Ekman: «Hendelser ved vann»
Et ungt par knivdrept i teltet sitt midt i en sommeridyll, hvem har motiv for noe så bestialsk?


Henning Mankell: «Hundene i Riga»
Jeg blir alltid lettet når jeg kommer over setningen: \'Kurt Wallander våknet, og for en gangs skyld følte han seg uthvilt.\' Mankell klarer i hver eneste bok å si noe om Sverige som et land rundt Østersjøen, med de kriminalpolitiske følger nettopp det har.

FAVORITTER: Svenske Kerstin Ekman, danske Peter Høeg og norske Kim Småge er blant Anne B. Ragdes favoritter blant krimforfatterne. Foto: LARS EIVIND BONES, ARNE V. HOEM og MARTE GARMANN JOHNSEN
FAVORITTER: Svenske Kerstin Ekman, danske Peter Høeg og norske Kim Småge er blant Anne B. Ragdes favoritter blant krimforfatterne. Foto: LARS EIVIND BONES, ARNE V. HOEM og MARTE GARMANN JOHNSEN Vis mer


Peter Høegh: «Frøken Smillas fornemmelse for snø»
Fascinerende reise inn i tankesettet til en eskimokvinne bosatt i København. Et kriminalplot av de helt store...

Aksel Sandemose: «Det svunne er en drøm»
En kinesisk eske av en krimintrige hvor leseren blir lurt trill rundt. Språket er så deilig at man tar seg selv i å lese samme setning flere ganger. Få, om ingen, har siden overgått elegansen i intrigen.


Cormac McCarthy: «No country for old men»
Etter «the border triology» venter man seg store ting. Og får det! Her møter du det totale fravær av moral, koblet mot usvikelig håp om det gode. Ondskap tyter ut overalt. «Reservoir dogs» på syre.

ANBEFALER KRIM: Anne B. Ragde har selv fortid som krimforfatter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media