Her er festløvene

Åsne Seierstad, Fredrik Skavlan og Trond Giske må se seg slått av fotograf Per Heimly når gratisavisa Natt&Dag kårer Oslos største festløver.

Natt&Dag har i 15 år skrevet om hvor man må gå for å være inne. I anledning 15-årsmarkeringen presenterer gratisavisa en liste over hovedstadens 50 største festløver.

- Kåringen er basert på flere års research, sier Natt&Dag-redaktør Gaute Drevdal og ler.

- Flere personer har bidratt i stemmegivningen, men dette er en uhøytidelig kåring, legger han til.

- Hvordan reagerer de som er på lista?

- De får panikk, helt til vi forteller at dette er en hyllest til folk som går mye ut. Da blir de stolte.

Minus til Giske

Kjente og mindre kjente fjes i Oslos uteliv har fått poeng ut fra en ganske så komplisert fordelingsnøkkel. Oppmøte på alskens premierer veier ikke så tungt, mens hyppige besøk på de riktige stedene bare for moro skyld gir rikelig med poeng. Det er ikke bra å bruke nattelivet til å knytte egoistiske kontakter, derfor havner blant annet Trond Giske helt nede på 48. plass.

- Giske får litt tyn fordi juryen mistenker ham for å gå ut bare for å knytte kontakter, en slags pliktfesting. Du kan si at vi gir ham et lite minus i margen, forklarer Drevdal.

- Hva med Heimly?

- I Natt&Dag mener vi at folk ofte gjør en bedre jobb dersom de bruker byen aktivt. Per Heimly følger med, har et godt kontaktnett og er en av Norges beste fotografer.

- Oppsummerer denne saken Natt&Dags 15 år gamle sjel?

- Ja, faktisk. Grunnideen bak hele avisa var å rapportere direkte fra utelivet. Vi har alltid prioritert å skrive om dem som jobber ute og om dem som går ut. Vår kongstanke har vært å få folk til å bruke byen, sier Drevdal og avslører at han har planer om å ga av som redaktør neste år.

Koldtbord

Hva sier så Per Heimly selv til denne seieren?

- Jeg er ikke så jævlig stolt. Det virker som om jeg ikke gjør annet enn å gå ut. Jeg går ikke ut for å sjekke damer, for meg er utestedene som koldtbord for ideer og kontakter. Jeg er en sosial fyr som går på byen for å se nye mennesker og få mange nye ideer, sier Heimly.

- Hvor skal du i kveld?

- Jeg skal på utstillingsåpningen til fotografen Anne Katrine Senstad på Galleri JMS.

FESTLØVER: Synnøve Svabø, Åsne Seierstad, Henriette Lien og Petter Stordalen.