Her er filmen han risikerer hus og hjem for

Se traileren til den norske komedien «Umeå4Ever» .

Regissør Geir Greni hadde så stor tro på sitt eget filmmanus «Umeå4Ever» at han hyret inn både stab og skuespillere før finansieringa var på plass. Dessverre hadde ikke konsulentene i Norsk Filminstitutt eller noen av de regionale kulturfondene like stor tro på filmen.

- Jeg malte meg inn i et hjørne. Jeg var villig til å hore meg maksimalt for å få penger, fortalte Greni på Tromsø Internasjonale Filmfestival tidligere i vinter, som gjengitt i filmmagasinet Montages' podkast.

Han tilbød seg å flytte handlinga fra Oslo til et hvilket som helst annet sted, alt etter hvilken by som ville støtte filmen. Fortsatt fikk han ikke napp. Løsninga ble å ta opp millionlån i sparebanken, med sikkerhet i sin egen leilighet.

- Det er jo sånn da, at jeg har noe så dumt som et kall. Jeg tuller ikke når jeg sier jeg skulle ønske jeg slapp å lage film, men jeg har liksom ikke noe valg. Mister jeg leiligheten min, vet jeg hvertfall hvorfor jeg gjorde det, har familiefaren fortalt Dagbladet.

Neste helga har «Umeå4Ever» premiere, og i ukene som kommer skal kinopublikummet avgjøre familiens skjebne. I dag kan Dagbladet eksklusivt vise traileren til filmen, som har Sondre Krogtoft Larsen, Vegar Hoel og Jon Skolmen i sentrale roller.

Komedien handler om Stian, som i starten av tredveåra er blitt single og legger ut på en reise for å oppsøke ei jente han forelska seg i da han gikk på ungdomsskolen.

Greni har tidligere laget en lang rekke kortfilmer, men dette er hans første helaftens.

SATSER ALT: Regissør Geir Greni. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Snurr Film AS
SATSER ALT: Regissør Geir Greni. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Snurr Film AS Vis mer