Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er filmen som gjør «Pax» til en storsuksess

«Exteriors» ble sett av 77 mennesker premierehelga. Siden har den blitt sett av 8.

SLÅR IKKE AN: Gitte Witt spiller en av hovedrollene i «Exteriors». Foto: Euforia film
SLÅR IKKE AN: Gitte Witt spiller en av hovedrollene i «Exteriors». Foto: Euforia film Vis mer

Med rundt 850 besøkende premierehelga, ble storfilmen «Pax» umiddelbart stemplet som en katastrofe, med påfølgende skyldfordeling.
Men den stjernespekkede flyfilmen er sett av mange i forhold til «Exteriors», som hadde premiere fredag på et begrenset antall kinoer.

På tross av brukbare kritikker ble «Exteriors» bare sett av 77 personer i åpningshelga.

I går ble den sett av åtte, noe som gir et totalt antall betalende kinopublikummere på 85, opplyser kino-organisasjonen Film & Kino.

Dritvanskelig Da trekker vi fra den kjendistunge førpremieren, som hadde 766 publikummere.

«Exteriors» er laget av de to unge regissørene Patrik Syversen og Marie Kristiansen, filmet i Los Angeles, og har blant andre Gitte Witt og «True Blood»-kjendisen Allan Hyde i sentrale roller.

- Men målsetningen med «Exteriors» er også svært nøktern, da dette er en ekstremt rimelig produksjon, sier distributør Kjetil Omberg.

- Vi er takknemlige for at den i det hele tatt er kommet opp på kino, og blitt tilgjengelige for de som vil se den. Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt flere besøk, men konkurransen er dritvanskelig, sier han.

I motsetning til «Pax» er «Exteriors» fullført uten statlig produksjonsstøtte. Den har imidlertid mottatt 300 000 kroner i lanseringsstøtte.

«Pax» øker Oppdaterte tall for «Pax» viser at den i skrivende stund er sett av 2814.

Selv om antall visninger er redusert kraftig, har rundt tusen har gått og sett filmen etter at filmkonsulent Nikolaj Frobenius startet debatten rundt den, ved å hevde at den ikke ville fått støtte dersom ikke regissøren var en kvinne.

Det er likevel langt igjen til den magiske terskelen på 10 000 besøkende, som utløser etterhåndsstøtte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media