Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er filmene med den feiteste datagrafikken

Spesialeffektenes topp 100.

(Dagbladet.no): Tredimensjonal datagrafikk har revolusjonert filmspråket de siste femten åra, etter at storfilmer som James Camerons «The Abyss» og «Terminator 2: Judgement Day», Stephen Spielbergs «Jurassic Park» og animasjonssensasjonen «Toy Story» fra Pixar markerte den definitive overgangen fra tradisjonelle animasjonsteknikker til dataanimasjon.

Så tok det fullstendig av.

Amerikanerne kaller det CGI (Computer-generated imagery): datagenererte bilder. Under denne romslige paraplyen finner du alt fra den lille, hvite fuglefjæra som svever rundt i åpningsscenen på «Forrest Gump», til de gigantiske slagscenene i «Ringenes Herre»-trilogien.

Men hvilke filmer har den aller beste tredimensjonale datagrafikken? Bransjeorganisasjonen CGSociety og fagbladet 3D World har latt brukerne kåre det de kaller de 100 beste 3D-filmene.

Her er de ti som kom høyest på lista - ifølge mer enn 5000 nettbrukere er dette fiilmene med den beste datagrafikken (men ikke nødvendigvis de ti beste filmene med datagrafikk.) Kan du gjette hvilken film som vant? Hint: Det var verken «Heldiggrisen Babe» eller «Armageddon».

10. Ringenes Herre: Ringens brorskap


9. Final Fantasy: The Spirits Within

8. Transformers

IMPONERENDE DATAGRAFIKK: «Ringenes Herre: Atter en konge» er en av filmene med best 3D-grafikk, ifølge en ny kåring.
IMPONERENDE DATAGRAFIKK: «Ringenes Herre: Atter en konge» er en av filmene med best 3D-grafikk, ifølge en ny kåring. Vis mer

7. Ratatouille

6. Terminator 2: Dommens dag

5. Ringenes Herre: Atter en konge

4. Toy Story

3. 300

2. Jurassic Park

1. The Matrix

 
Se hele lista og les begrunnelsene
her. Eller enda bedre: del din egen liste i kommentarfeltet!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media