Her er fire kriminelle nyutgivelser

Historier kan være gode, selv om de ikke er nye.

RADIONOSTALGI: Fra hørespillet «God aften mitt navn er Cox» med Arne Lie som Paul Cox og Bjarne Andersen som hans trofaste håndlanger Thomas Richardson. Foto: Mentz Schulerud jr.
RADIONOSTALGI: Fra hørespillet «God aften mitt navn er Cox» med Arne Lie som Paul Cox og Bjarne Andersen som hans trofaste håndlanger Thomas Richardson. Foto: Mentz Schulerud jr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er Dagbladets boksider viet krim, fra ende til annen. Det meste som anmeldes er rykende ferskt. Men også enkelte nyutgivelser finner veien til markedet, i skyggen av siste nytt.

I disse dager kommer en lydbokutgave av det sitrende hørespillet «Historien om Gottlob» av Torolf Elster. Det ble sendt i 1969 og varer i seks og en halv time. En strålende møte med fortidas stemmer; Jørn Ording, Bab Christensen, Lars Nordrum, Mona Hofland, Knut Risan og en rekke andre.

I rollen som Johan Gottlob finner du Espen Skjønberg. En merkelig og urovekkende fortelling. Sju mennesker havner i en livbåt etter et forlis i 1939. De forteller hver sin historie, fortellinger som viser seg å ha en sammenheng. Et bilde av uroens, flyktningenes og krigstrusselens Europa, et kontinent som skjelver under vekten av de kommende katastrofer.

Mens vi sitter med ørene klistret til radioapparatet, hva med å hengi seg til en god, gammeldags, melodramatisk krimføljetong, «God aften mitt navn er Cox», suksesserien av Rolf og Alexandra Becker? Hele fem mindre episoder rommes i seriens del fire og fem, som fins samlet i en såkalt digikort-utgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer