Her er folkets påskekrimfavoritter

Krimboom på boklista.

(Dagbladet.no): Påsken er og blir krimlitteraturens høytid i Norge. Idet vi beveger oss inn i påskeuka, strømmer krimromanene inn på boklista.

Blant de 15 skjønnlitterære bøkene nordmenn oftest plukket med seg i bokhandlene før påske, teller vi ni krimromaner. I tillegg kommer flere andre bøker i spenningskategorien: Økothrilleren «Svermen» (13. plass), fantasyboka «De eldste» (14. plass) og bestselgeren «Drageløperen».

Aller mest populær er fortsatt Stieg Larssons «Jenta som lekte med ilden», som har toppet lista i seks uker. Tom Kristensens «Dødsriket» er tilbake på lista, noe som kan tyde på at Rivertonprisen skaffet ham en del nye lesere.

Den eneste nykommeren på lista for skjønnlitteratur er den islandske krimveteranen Arnaldur Indriðason. «Vannet» er hans fjerde bok på norsk, og en ny fortelling om drapsetterforskerne Erlendur, Elínborg og Sigurður Sli i Reykjavík-politiet.

Denne gangen dukker det opp et 30 år gammelt skjelett i Kleifarvatn, som tilsynelatende har en forbindelse til bokas andre hovedperson, en navnløs, mystisk sosialist.

«Handlingen skynder seg langsomt fram», skriver Kurt Hanssen i dagens anmeldelse av boka.

Arnaldur Indriðason har snart solgt tre millioner bøker på verdensbasis og har utnevnt seg selv til Islands første krimforfatter.

NYKOMMER PÅ BOKLISTA: Arnaldur Indriðason er eneste nykommer på en krimtung bokliste. Foto: LARS EIVIND BONES
NYKOMMER PÅ BOKLISTA: Arnaldur Indriðason er eneste nykommer på en krimtung bokliste. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer