«Snømannen»

Her er første glimt av Michael Fassbender som Harry Hole

Nå er traileren til «Snømannen» her! - Den første scenen var intens, sier serie- og filmekspert Asbjørn Slettemark.

FØRSTE TRAILER: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen "Snømannen", som er basert på Jo Nesbøs bestselgende romaner. Filmen har premiere 13. oktober. Video: United International Pictures Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er tid for Nesbø-grøss på det store lerret. En kvinne er ute og går i byen om kvelden. Hun er helt alene. Plutselig er det noen som kaster en snøball i ryggen på henne.

FERSK PLAKAT: Dette er den første offisielle filmplakaten til «Snømannen». Foto: United International Pictures Norway
FERSK PLAKAT: Dette er den første offisielle filmplakaten til «Snømannen». Foto: United International Pictures Norway Vis mer

Vinteren er kommet, og den har med seg en fryktelig skummel «snømann» . En «snømann» som dreper kvinner. Traileren starter med et drap på en kvinne, og når Harry Hole (Michael Fassbender) ankommer åstedet oppdager han at hun mangler hode.

- Intens scene

- Den første scenen var intens. Jeg skvatt i stolen her, sier serie- og filmekspert Asbjørn Slettemark.

Etter å ha sett traileren beskriver han den som skummel, lekker og spennende.

- Jeg vil si at det kommer til å bli en ganske skummel og voldsom triller som dyrker ritualmordplottet, sier han.

Ifølge Slettemark er det Jo Nesbøs dyrking av ritualmordplottet som gjør «Snømannen» perfekt for film.

- Traileren spiller voldsomt på Fassbender som hovedperson. Ellers ser det veldig lekkert og stilrent ut. Det ser skummelt ut slik boka også er. Også ser vi at det er i Norge. Norge ser ut som et mørkt postkort, sier Slettemark.

Han synes imidlertid traileren er litt for overtydelig.

- Det er en typisk Hollywood-trailer hvor alt blir litt overforklart. Traileren forteller i klartekst store deler av handlingen i filmen. Jeg liker bedre når det er litt mystisk og at man føler på stemningen, sier han.

Blod i snøen

«Snømannen» er den aller første filmatiseringen av Harry Hole-universet til Jo Nesbø. Filmen har premiere 13. oktober og i dag ble den aller første traileren til storfilmen sluppet hos nettstedet Entertainment Weekly.

Nylig publiserte United international pictures Norge den aller første smakebiten på den mye omtalte filmen. På sin Facebook-side publiserte selskapet den offisielle filmplakaten hvor det er avbildet bloddråper formet som en snømann i snøen med teksten: «Snart kommer den første snøen og da vil han drepe igjen».

HOVEDROLLEN: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen «Snømannen Foto: United International Pictures Norway
HOVEDROLLEN: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen «Snømannen Foto: United International Pictures Norway Vis mer

Spilt inn i Norge

Foruten Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole står også Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsborough, Jakob Oftebro, Chloë Sevigny, Val Kilmer, James D’Arcy, Toby Jones og J.K. Simmons på rollelista.

Filmen skal gjenskape den mørke krimverdenen fra Jo Nesbøs sjuende roman. Da innspillingen av filmen startet i januar 2016 holdt filmteamet kortene tett til brystet.

Da en av de mest omfattende scenene til «Snømannen» ble spilt inn i og rundt Rådhuset i Oslo fikk ikke engang statistene vite hva de skulle gjøre på forhånd.

I tillegg til at opptak til «Snømannen» ble gjort flere steder i Oslo har deler av filmen også blitt spilt inn i Bergen og på Rjukan. Forfatter Jo Nesbø selv er en av 1700 statister som har vært i sving under innspillingen.

Filmbransjen i ekstase

Hollywood-produksjonen, som lages av det britiske produksjonsselskapet Working Title, har kommet med det største filmteamet som noen gang har jobbet i Oslo.

At «Snømannen»-produksjonen ble lagt til Oslo har vært svært viktig for politikerne, både i Oslo og på Stortinget. Oslo kommune la 1,5 millioner kroner på bordet for å lokke produksjonen til Norge.

Jo Nesbø-filmatiseringen stakk også av med 40,5 millioner kroner fra insentivordningen for film- og serieproduksjoner som trådte i kraft 1. januar 2016.

Insentivordningen skal gjøre det billigere for utenlandske filmskapere å komme til Norge og filme - og billigere for norske filmskapere å lage filmene sine innenlands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer