OMSKRIVING: Besøker du Google tirsdag kveld, får du se en animert overgang til ny logo. Foto: Skjermdump
OMSKRIVING: Besøker du Google tirsdag kveld, får du se en animert overgang til ny logo. Foto: SkjermdumpVis mer

Her er Googles nye logo

Lanserer «nytt visuelt språk».

(Dagbladet): Google-logoen må kunne sies å være ikonisk, selv om den har gjennomgått små endringer også tidligere.

Men i dag ruller selskapet, som nylig også omstrukturerte under paraplyselskapet Alphabet, ut en helt ny logo. Besøker du Google tirsdag kveld, får du se en animert overgang fra den gamle til den nye logoen.

Endringene er kanskje ikke sjokkerende store, men er likevel nettgigantens største endring i designet siden 1999, ifølge The Verge.

Nytt symbol Overgangen består av et bytte fra en font med serifer, små haker på enden av alle bokstavene, til en font uten serifer, såkalt sans serif.

- Dette er ikke den første gangen vi har endret «looken» vår, og mest sannsynlig blir det heller ikke den siste. Men vi tror at dagens oppdatering gir et godt bilde av alle måtene Google jobber for deg - på tvers av søk, kart, gmail, Chrome og mange andre funksjoner, skriver Google selv på sin norske blogg.

Det er ikke bare søkemotorens logo som lanseres i ny form, men også designet på symboler og logoer man forholder seg til i tjenester som Gmail.

Det er bare noen få uker siden Google også meldte at Google Inc. skifter navn til Alphabet Inc., og at selve søkemotoren skal fungere som et datterselskap.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram