Her er «Gossip Girl» for voksne

«Dirty Sexy Money».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva skulle Peter Krause finne på da «Seks fot under» ble stedt til hvile for tre år siden? Jo, han takket ja til «Dirty Sexy Money».

Og hva er «Dirty Sexy Money»? Blandings, kan man trygt si. Og humørsyk, for denne serien veksler mellom å være mordmysterium, komedie, satire, seriøst familiedrama og ren farse.

Nick George (Krause) er en selvoppofrende advokat med kone og sønn som lar seg overtale til å gå i farens fotspor og bli heltidsadvokat for New Yorks rikeste familie. Faren har nettopp omkommet i det som muligens ikke var en flyulykke.

Sjarmtroll


Med ett består derfor Nicks hverdag i å takle de mer eller mindre juridiske hverdagsproblemene til pater familias Tripp Darling (Donald Sutherland), hans kone (som savner Nicks far litt mer enn forventet) og deres tragikomiske avkom:

Patrick er en ambisiøs politiker med en prostituert transe på si; alkoholiserte Karen er gift for fjerde gang og forelsket i Nick; tvillingene Juliet og Jeremy fester og fjaser og plager advokat Nick med sine kjærlighetsforviklinger; og sist, men ikke minst, har vi Brian, verdens mest hatefulle prest, som har en sønn på si og sjelden utfører en god gjerning.

Hybrid


På denne ene side er dette «Gossip Girl» for voksne, et innblikk i de gale rikes verden gjennom en «vanlig» fyr. Men der «Gossip Girl» er mer av et drama, med i hvert fall noen menneskelige figurer, er «Dirty Sexy Money» en lang rekke bisarre påfunn, slapstickkomedie og harselas med fascinerende fjols.

Samtidig er serien også et drama, hvis man for eksempel sammenlikner med «Arrested Development», som den også kan minne om.

Åpent


Etter å ha sett første sesong, sitter jeg igjen med det inntrykk at dette opplegget fortsatt kan gå i alle retninger. Sesong to har nettopp begynt i USA og mottakelsen er god, bortsett fra hos kritikerne som hatet den fra starten av.

Her er «Gossip Girl» for voksne
<strong><b>I DE VERSTE FAMILIER:</strong></b> Dette er serien Peter Krause ga seg i kast med etter "Seks fot under". I andre roller finner vi blant andre Donald Sutherland og William Baldwin. Foto: TVNORGE
I DE VERSTE FAMILIER: Dette er serien Peter Krause ga seg i kast med etter "Seks fot under". I andre roller finner vi blant andre Donald Sutherland og William Baldwin. Foto: TVNORGE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer