Her er Guns \'n Roses-coveret

Tror du fortsatt plata kommer?

(Dagbladet.no): Det første Guns \'n Roses-albumet med nytt, originalt materiale siden 1991 har vært under innspilling i snart femten år og er så forsinka at det har blitt en musikkbransjevits.

Men det vanligvis velinformerte magasinet Billboard har meldt at skiva kommer 23. november, og nå har supermarkedkjeden Best Buy lagt den til i sin varekatalog online. Med både låtliste og et hundre ganger hundre piksler stort bilde av omslaget.

Best Buy skal sitte på eksklusiv rett til å selge skiva, som kommer i tre forskjellige covervarianter og både på CD og vinyl, ifølge MTV News.

Dagbladet anmeldte ni kutt som ble lekket på nett i sommer. Den nye sporlista omfatter ytterligere fem titler. "Street Of Dreams" er muligens den samme låta som tidligere ble kalt "The Blues", ifølge metal-nyhetstjenesten Blabbermouth.

"If The World" kommer dessuten på soundtracket til Leonardo DiCaprio-filmen "Body of Lies", og "Shackler\'s Revenge" kan høres i det nye Rock Band 2-spillet.

Chinese Democracy er ikke bare den den første Guns \'n Roses-plata siden coveralbumet The Spaghetti Incident i 1993, og det første med nytt, originalt materiale siden Use Your Illusion 1 og 2 i 1991. Det er kanskje en av rockhistoriens mest etterlengtede album, og ikke minst et av de dyreste å lage.

Det siste gjenværende medlemmet av den klassiske Guns \'n Roses -albumet, vokalist Axl Rose, har plundra med skiva siden 1994. Ifølge New York Times med galopperende kostnader til innspillingsstudio, produsenter og musikere.

Brusgiganten Dr. Pepper har lovet å gi bort en gratis brusboks til hver eneste 300 millioner amerikaner dersom "Chinese Democracy" gis ut før nyttår. De planlegger nå et kupongsystem for å kunne holde sitt ord.

- Man vil kunne gå på vår webside og registrere seg, så får man en kupong som gir rett til en gratis brus, sier en talsmann for merkevaren til MTV.