Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Harald Zwarts Karate Kid

De første bildene fra filmen sluppet.

OPPLÆRING PÅ MUREN: Mye er annerledes fra originalen til 1984. For eksempel er handlingen flyttet til Kina. FOTO: SONY PICTURES
OPPLÆRING PÅ MUREN: Mye er annerledes fra originalen til 1984. For eksempel er handlingen flyttet til Kina. FOTO: SONY PICTURES Vis mer

||| 10. juni til neste år slippes «Karate Kid» i USA, og distributør Sony Pictures har nå sluppet de første offisielle bildene fra Harald Zwarts nye film.

Gikk for gammel tittel
Bildene inneholder ikke all verden av ny informasjon: Den unge karate kid'en - som i denne versjonen heter Dre - får åpenbart med seg sin læremester, Mr. Han, på treningsrunde på den kinesiske mur.

Også får vi vite at Dre har interesse for det motsatte kjønn.

SLITER: Karakteren Dre sliter i Kina, helt til han får hjelp av vaktmesteren - spilt av Jackie Chan. FOTO: SONY PICTURES
SLITER: Karakteren Dre sliter i Kina, helt til han får hjelp av vaktmesteren - spilt av Jackie Chan. FOTO: SONY PICTURES Vis mer

Hva tror du om nye «Karate Kid»? Si din mening i kommentarfeltet!

Sony Pictures har vaklet mellom å bruke tittelen fra 1984-originalen, eller å gå for Kina-oppdaterte «Kung Fu Kid», men filmens poster røper nå at man har valgt førstnevnte alternativ.

Kritiske fans
Det er Will Smiths sønn Jaden som spiller Dre - en ung gutt som må flytte til Beijing når moren - spilt av Oscar-nominerte Taraji P. Henson - bytter jobb. Dre kan ikke kinesisk og blir et lett bytte for lokale bøller. Men det endrer seg etter at vaktmesteren - Mr Han (Jackie Chan) - forbarmer seg over ham og bestemmer seg for å lære gutten både kinesisk språk og kampsport.

UNG KJÆRLIGHET: Skal vi tippe Dre får dama til slutt? FOTO: SONY PICTURES
UNG KJÆRLIGHET: Skal vi tippe Dre får dama til slutt? FOTO: SONY PICTURES Vis mer

Mange av originalfilmens fans har vært kritiske til nyinnspillingen.

- Det er jo et ikon av en film og det er klart jeg går inn i prosjektet med respekt. Da jeg hørte Will (Smith) og Sonys entusiasme for prosjektet ble jeg overbevist. Dette kan definitivt gjøres igjen for et helt nytt publikum, har regissør Harald Zwart tidligere skrevet i en e-post til Dagbladet.

OFFISIELL POSTER: «The Karate Kid» får hard konkurranse i juni.
OFFISIELL POSTER: «The Karate Kid» får hard konkurranse i juni. Vis mer

«Karate Kid» får premiere 11. juni til neste år, og får dermed hard kamp om kinopublikummet. Dette er nemlig samme dag som nyinnspillingen av «A-Team» kommer ut, og Russell Brand og Judd Apatow slipper sin nye komedie «Get Him to the Gig».

HØYE SPARK: Jaden Smith skal ha trent i fire måneder for rollen. FOTO: SONY PICTURES
HØYE SPARK: Jaden Smith skal ha trent i fire måneder for rollen. FOTO: SONY PICTURES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media