Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Harry Hole på Oslo-trikken med Oleg

Se bilder fra innspillingen.

18-TRIKKEN: «Snømannen»-skuespiller Michael Fassbender spiste i kveld på trikken i Oslo, under pause i innspillingen. Gutten på bildet heter Michael Yates, og spiller Harry Holes «stesønn» Oleg. Foto: Jørn H. Moen
18-TRIKKEN: «Snømannen»-skuespiller Michael Fassbender spiste i kveld på trikken i Oslo, under pause i innspillingen. Gutten på bildet heter Michael Yates, og spiller Harry Holes «stesønn» Oleg. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Hundretusener har et bilde av Harry Hole i hodet.

Her er et bilde av hvordan Hole ser ut - slik filmskaperne av «Snømannen» ønsker å framstille ham.

Det britiske produksjonsselskapet Working Title er i Oslo denne uka, for å filmatisere Jo Nesbøs bestselger - med Hollywood-stjerna Michael Fassbender i hovedrollen.

I kveld kjører 38-åringen trikk i Bjørvika, med kameraer, lamper og lydutstyr rundt seg.

Etter å ha spist middag inne på trikken, som var merket «18 Oslo Hospital», begynte teamet å spille inn en scene. Det var en rekke statister med også, og Fassbender sto og pratet med en ung gutt.

Publisist Sasha Gibson bekrefter overfor Dagbladet at det er Holes «stesønn» Oleg, som spilles av Michael Yates (15) fra London.

Gibson forteller også at det vil være med flere skandinaviske skuespillere i filmen, og at disse vil bli annonsert om kort tid.

- Hvor omfattende er produksjonen?

- Vi kommer til å holde på til slutten av mars, og vil i løpet av opptakene bruke så mange som 1700 statister, sier Gibson.

På Schrøder Innspillingen ble ikke endelig lagt til den norske hovedstaden før Oslo kommune la 1,5 millioner kroner på bordet for å lokke produksjonen hit.

KVELDSINNSPILLING: Michael Fassbender ble instruert under kvelden «Snømannen»-innspilling på trikken i Oslo. Foto: Jørn H. Moen
KVELDSINNSPILLING: Michael Fassbender ble instruert under kvelden «Snømannen»-innspilling på trikken i Oslo. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Det er allerede klart at deler av innspillinga skal gjøres i Rådhuset i Oslo, men etter det Dagbladet kjenner til er det foreløpig usikkert om «Snømannen»-filmen avslutter i Holmenkollen, slik krimboka gjør.

Flere scener skal imidlertid spilles inn på Harry Holes stamsted, Schrøder på St. Hanshaugen i Oslo, opplyser eier Khalid Abdul.

- Det er fantastisk at de lager filmen her i Norge, og ikke har en kunstig Schrøder i Sverige, sier Abdul til Dagbladet.

Nesbø i utlandet Den tysk-irske skuespilleren Michael Fassbender har allerede startet jobben med å portrettere den uhøvla politimannen, mens Charlotte Gainsbourg spiller Holes kjæreste Rakel og svenske Rebecca Ferguson blir å se som politikollega Katrine Bratt.

Nesbø er i utlandet, og deltar ikke aktivt i innspillingen.

- Jeg er sitter nok i en annen del av verden og skriver på noe helt annet. Håper folk synes det er litt gøy med en smule Hollywood i byen, skrev Nesbø i en tekstmelding til Dagbladet tidligere i uka.

«Snømannen» var den sjuende boka om politimannen Harry Hole, og den var den raskest selgende norske romanen noensinne - med 160 000 solgte i løpet av bare ei uke.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media