Her er Heath Ledgers siste filmrolle

Døde under innspillingen av Doctor Parnassus.

(Dagbladet.no): Da Heath Ledger ble funnet død i sin leilighet på Manhattan i fjor vinter var den 28 år gamle skuespilleren midt i innspillingen av fantasy-filmen «The Imaginarium of Doctor Parnassus». De fleste trodde også da at det var kroken på døra for filmen, inkludert filmens regissør Terry Gilliam.

- Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg var klar for å legge ned prosjektet, men alle som jobbet med filmen sa vi måtte gjøre det for Heaths skyld, sa Gilliam på pressekonferansen etter at filmen hadde verdenspremiere under Cannes-festivalen tidligere i år.

Hentet Depp, Farrell og Law

Gilliam, som tidligere har regissert filmer som «Monty Python and the Holy Grail», «12 Monkeys» og filmatiseringen av Hunter S. Thompson-klassikeren «Fear and Loathing in Las Vegas», ga imidlertid ikke opp å finne en løsning på hvordan han kunne fullføre filmen, og kom til slutt opp med en liten tvist i handlingen.


- Ettersom karakteren hans går gjennom et magisk speil tre ganger, kunne tre skuespillere utfylle ham ved å spille den samme karakteren på den andre siden av speilet. Jeg ringte venner som kjente og elsket ham, og slik fikk vi det til, sa Gilliam under premieren.

De tre vennene Gilliam ringte var ingen ringere enn Johnny Depp, Colin Farrell og Jude Law, og slik fikk filmen et a-lag av mannlige Hollywood-skuespillere man sjelden har sett maken til. I tillegg har folk som Tom Waits, Christopher Plummer, og modell Lily Cole roller i filmen.

Gir lønna til Ledgers datter
Depp, Farrell og Law har også valgt å takke nei til å få betalt for rollen og heller gi honoraret de fikk for filmen til Ledgers tre år gamle datter Mathilda, som ikke var tatt med i Ledgers testamente da han døde.

Gilliam mener gesten til de tre skuespillerne var et eksempel til etterfølgelse.

- Det er utrolig. Når man er så heldig å få være en del av dette tenker man bare at «Åh, dette er grunnen til at jeg begynte med filmbransjen til å begynne med. Jeg trodde det ville være masse fantastiske folk», og nå har jeg faktisk en film full av fantastiske folk som gjorde utrolige ting for å hjelpe til, sier en lettere rørt regissør til Daily Telegraph.

Filmen kommer på i Storbritannia 16. oktober, og i USA første juledag. Det er foreløpig uklart når filmen blir satt opp på norske kinoer.

DØD: Heath Ledger døde av en overdose reseptbelagte medikamenter mens han spilte inn «The Imaginarium of Doctor Parnassus».
DØD: Heath Ledger døde av en overdose reseptbelagte medikamenter mens han spilte inn «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Vis mer