Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er helgas strømmetips

Gjensyn med Hans Rosling, med Star Wars-rebellene, og en nå komplett komiserie.

Bjarte Tjøstheim og resten av det faste rollegalleriet i Presten. Foto: NRK
Bjarte Tjøstheim og resten av det faste rollegalleriet i Presten. Foto: NRK Vis mer

Så mange muligheter, så få ideer? Her er tre ting du kan strømme på tv i helga!

«Don’t Panic: The Truth About Population» på NRK Nett-tv

Hans Rosling. Foto: NRK
Hans Rosling. Foto: NRK Vis mer

Mange sørget over professor Hans Rosling, som døde brått tirsdag denne uka. I denne britiske dokumentaren, som NRK var snare med å legge ut i appen, viser han hvorfor han var regnet som en av verdens fremste «edutainere» (hans eget ord). Her forklarer han, ved hjelp av reportasjer, forståelig statistikk, og sin energiske tilstedeværelse og sjarmerende svensk-engelsk, hvorfor verden, tross alt, er på rett spor.

«Star Wars Rebels» på Netflix

NETFLIX: «Star Wars Rebels» er nå tilgjengelig på Netflix. Video: Star Wars via YouTube Vis mer Vis mer

Har du sett «Rogue One» på kino, og skulle ønske du kunne blitt værende litt lenger blant opprørsstyrkene i skyggen av Imperiet? Det kan du! Første sesong av denne barnevennlige animasjonsserien har ligget på Netflix en god stund, og foregår omtrent på samme tid som filmen. Jyn Erso og Cassian Andor dukker ikke opp i serien, dessverre, men droiden Chopper og stjerneskipet Ghost, kjent fra «Rebels», skimtes i «Rogue One».

«Presten»

Denne helga er Bjarte Tjøstheims «Presten» komplett med seks episoder, så nå er det bare å fråtse i vei. Liksomdokumentar-formatet kjenner vi igjen fra mange andre komiserier, både norske og amerikanske. Men historien om Bjartes sånn passe vellykkede karriereskifte - fra moromann i «Radioresepsjonen» til prest i Maridalen - åpner for mye ny, hysterisk pinlighetshumor.

Bjarte Tjøstheim i "Presten". Foto: NRK
Bjarte Tjøstheim i "Presten". Foto: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling