Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Hollywood-«Snømannen» på Bøler i Oslo

Filmselskapet holder kortene tett til brystet.

HARRY PÅ BØLER: Michael Fassbender og resten av produksjonen har de siste dagene vært på Bøler i Oslo, der de har filmet flere sentrale scener.  Foto: Privat
HARRY PÅ BØLER: Michael Fassbender og resten av produksjonen har de siste dagene vært på Bøler i Oslo, der de har filmet flere sentrale scener. Foto: Privat Vis mer

I disse dager spilles den etterlengtede Hollywood-filmen «Snømannen» inn i hovedstaden og innspillingen har preget både sosiale medier og avisspaltene.

I filmen, som er basert på Jo Nesbøs bestselger, spiller Michael Fassbender den uortodokse politimannen Harry Hole som etterforsker en rekke drap som er begått på dagen der årets første snø har falt.

Denne uken har Fassbender og Norgeshistoriens største filmproduksjon vært på Bøler i Oslo, der de har filmet midt i et boligfelt.

Bøler Nysgjerrige naboer la ut en rekke bilder fra innspillingen på bildedelingstjenesten Instagram. På bildene går en vinterkledd Fassbender rundt i forstedgatene, mens han snakker med regissør Thomas Alfredsson.

SENTRAL ROLLE: James D'Arcy spilte inn scener med Michael Fassbender på Bøler i Oslo. D'Arcy skal spille en sentral rolle i filmen. Foto: Privat
SENTRAL ROLLE: James D'Arcy spilte inn scener med Michael Fassbender på Bøler i Oslo. D'Arcy skal spille en sentral rolle i filmen. Foto: Privat Vis mer

Britiske James D'Arcy, blant annet kjent fra TV-serien «Agent Carter», ble også observert på settet. Han har en sentral rolle i filmen, men det er foreløpig ukjent hvem D'Arcy spiller.

Det britiske produksjonsselskapet Working Title har så langt holdt kortene tett til brystet, men publisist Sasha Gibson avslører til Dagbladet at flere sentrale scener har blitt spilt inn denne uka.

- Vi har filmet noen veldig viktige scener denne uka og skal filme videre i Oslo de neste ukene. Når filmen kommer ut vil folk kjenne igjen stedene og det kommer til å være gøy for publikum, sier Gibson.

SHOPPET: Sacha Slengesol Balgobin møtte Michael Fassbender på en klesbutikk i Oslo tidligere i januar.  Foto: privat
SHOPPET: Sacha Slengesol Balgobin møtte Michael Fassbender på en klesbutikk i Oslo tidligere i januar. Foto: privat Vis mer

Hun forteller videre at filmteamet reiser til Bergen om noen uker, før de igjen vil reise tilbake til hovedstaden.

Enorm interesse Filmteamets reise rundt i Oslo har blitt fulgt nøye av media og interesserte nordmenn på sosiale medier. Sasha Gibson sier filmteamet var forberedt på stor interesse, men at de likevel er overrasket.

- Når du lager film av en internasjonal bestselger så forventer du en viss interesse, men at den skulle være så enorm er overraskende, sier Gibson.

Hun sier grunnen bak hemmelighetskremmeriet rundt innspillingstedene er å beholde en viss ro rundt arbeidet med filmen.

GODT MOTTATT: Publisist Sasha Gibson er glad for den enorme interessen rundt filmen. Foto: NTB Scanpix
GODT MOTTATT: Publisist Sasha Gibson er glad for den enorme interessen rundt filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel er hun glad for interessen og roser folket for den gode mottakelsen produksjonen har fått. Oslo kommune, som la 1,5 millioner kroner på bordet for å få innspillingen til byen, får også ros.

- Det er alltid betryggende når folk er så interesserte i en film. Vi har blitt tatt veldig godt i mot av kommunen og Oslos befolkning, sier Gibson.

Monolitten Så langt har produksjonsteamet filmet i Bjørvika i Oslo sentrum, der Fassbender spilte inn en scene på en trikk med 15-åringen Michael Yates. Tenåringen skal spille Holes «stesønn» Oleg.

I forrige uke filmet de også en scene i Madserud allé i vestkantbydelen Frogner og tidligere i måneden ble filmteamet også sett rundt Monolitten i Vigelandsparken, der de i følge NRK skal ha filmet en scene med Fassbender.

Ifølge Drammens Tidende skal en scene blitt spilt inn i Drammen forrige fredag.
Storscene i rådhuset Majoriteten av innspillingen vil foregå i Oslo, men produksjonssteamet skal også spille inn flere scener i Bergen og i Rjukan.

SUPERSTJERNE: Michael Fassbender har de siste årene blitt en av Hollywoods fremste skuespillere. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Michael Fassbender har de siste årene blitt en av Hollywoods fremste skuespillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I boka foregår deler av handlingen i Nordnesparken i Bergen sentrum og på toppen av fjellet Ulriken, men det er foreløpig ikke kjent om landemerkene blir med i Hollywood-filmen.

Etter det Dagbladet kjenner til skal en stor scene spilles inn i Rådhuset i Oslo neste helg. Harry Holes stamsted i bøkene, Schrøder på St. Hanshaugen, får også besøk av Fassbender og co. i løpet de neste to månedene.

Etter planen skal filmen være ferdig innspilt i slutten av mars, og hele 1700 statister skal bidra til filmen om Harry Hole.

HARRY I BJØRVIKA: Michael Fassbender filmet en scene med Michael Yates (15), som spiller stesønnen Oleg i filmen. 
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
HARRY I BJØRVIKA: Michael Fassbender filmet en scene med Michael Yates (15), som spiller stesønnen Oleg i filmen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Flere skuespillere er bekreftet til filmen, men med unntak av Harry Hole og Oleg er det ikke bekreftet hvem som skal spille karakterene. Fransk-britiske Charlotte Gainsbourg spiller etter alle solemerker Holes ekskjæreste Rakel og svenske Rebecca Ferguson skal sannsynligvis spille politikollega Katrine Bratt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media