Her er høstens beste bøker

Landets forfattere gir deg sine boktips. Se video!

(Dagbladet.no): Vinen fløyt, tapasen gikk ned på høykant og jazzmusikken svingte da Gyldendal Litteratur presenterte høstens bokliste torsdag kveld.

Salen vrimlet med nye og gamle, mer og mindre kjente og respekterte forfattere, som alle virket å se fram til årets bokhøst med forventning.

- Det har vært en veldig fin høst, med sol langt utover, og vi venter jo fortsatt på regnet. Men når det kommer til bøkene så vet jeg ikke, jeg har ikke fått med meg hva som er kommet ut enda, det må jeg sette meg inn i, spøkte Tore Strømøy, kjent som programleder i blant annet NRK-serien «Tore På Sporet». Strømøy kommer i høst ut med sin første skjønnlitterære bok, «Isprinsessen».

Knut Faldbakken, Lars Saabye Christensen og Levi Henriksen er bare noen av de kjente forfatterne som kommer med nye bøker i år.

- Jeg ser at det er en del navn som jeg kjenner fra før og har veldig stor tillit til, og det ser spennende ut, sa forfatter Herbjørg Wassmo, som ikke kommer med egen roman i høst.

Hvilken bok må man få med seg i høst?

Nå som høsten setter inn er det godt å vite hvilken bok man skal kose seg med i sofakroken, men med så mye litteratur i butikkene er det ikke alltid lett å velge.

Vi spurte derfor noen av landets mest kjente forfattere, samt et par nybegynnere, hvilken bok de anbefaler, og svaret får du i videoen ovenfor.

Her er høstens beste bøker