Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er høstens beste norske krim så langt

Isdronningen Monica Kristensen.

BEDRE OG BEDRE: Monica Kristensen har skrevet fem kriminalromaner, og hun blir bare bedre og bedre. Foreløpig er hennes nye roman høstens beste for Dagbladets krimekspert. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BEDRE OG BEDRE: Monica Kristensen har skrevet fem kriminalromaner, og hun blir bare bedre og bedre. Foreløpig er hennes nye roman høstens beste for Dagbladets krimekspert. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Hvis du planlegger en tur til Nordpolen, bør du styre klar av Monica Kristensens bidrag til bokhøsten. Hvis ikke risikerer du at alle dine forestillinger om det frie og eventyrlige livet på isen avlives. Eller kanskje er det motsatt. Kanskje må du lese denne boka.

Den vil nemlig realitetsorientere deg kraftig, og realisme er en verdifull egenskap for den som vil nå polpunktet og komme fra det med livet i behold. Det får de fire ekspedisjonsmedlemmene i «Ekspedisjonen» bitterlig erfare.

Drømmen om Nordpolen

Fire venner, to gutter og to jenter, to par, bestemmer seg i en slags ungdommelig hybris for å iverksette en ekspedisjon. De vil til Nordpolen, og de vil gå dit fra Svalbards nordligste punkt. Det er det ingen som har gjort før, og særlig guttene Karsten og Mads er besatt av tanken på å gjøre noe ingen andre har gjort. Bare da vil berømmelsen og det norske folks hyllest være sikret, for dette er ekspedisjonens pussige logikk:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.