Her er høstens ferskeste forfattere

Dagbladet samlet 29 forfatterdebutanter.

HØSTENS FERSKINGER:
Fra venstre: Eli Hovdenak, Lise Grimnes, Kjersti Bjørkmo, Liv Mossige, Oda Faremo Lindholm, Alexander Wisting, Mari Nymoen Nilsen, Yngve Kveine, Maria Kjos Fonn, Ingvild Schade, Marius Molaug, Gøril Emilie Hellen, Tom Dahl, Ayse Koca, Lena Roer,  Eivind Larssen, Jakob Arvola, Audhild Solberg, Berit Hedemann, Stian Johansen, Kaia Dahle Nyhus, Kristian Wikborg Wiese, Christen Krogh, Tine J. Sir, Miriam Neegaard, Tooji Keshtar, Synnøve Borge, Ellisiv Solskinnsbakk, Fredrik Høyer

Foto: Nina Hansen
HØSTENS FERSKINGER: Fra venstre: Eli Hovdenak, Lise Grimnes, Kjersti Bjørkmo, Liv Mossige, Oda Faremo Lindholm, Alexander Wisting, Mari Nymoen Nilsen, Yngve Kveine, Maria Kjos Fonn, Ingvild Schade, Marius Molaug, Gøril Emilie Hellen, Tom Dahl, Ayse Koca, Lena Roer, Eivind Larssen, Jakob Arvola, Audhild Solberg, Berit Hedemann, Stian Johansen, Kaia Dahle Nyhus, Kristian Wikborg Wiese, Christen Krogh, Tine J. Sir, Miriam Neegaard, Tooji Keshtar, Synnøve Borge, Ellisiv Solskinnsbakk, Fredrik Høyer Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi samlet 29 av høstens forfatterdebutanter til et fellesbilde og mikro-intervjuer. Her forteller de om bøkene sine.

Christen Krogh (48) Avdelingsdirektør i Forskningsrådet. Sivilingeniør og doktograd i filosofi. Tidligere forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus.Utgivelse: «Kileskrift», roman, Juritzen. - Det er en språkfilosofisk krimfortelling om fedre, sønner, ord og mord. En språkforsker finner en stein med kileskrift, og blir drept. Sønnen prøver å finne ut av drapet og finne kileskriftsteinen, mens etterforsker Wilhelm Fuglesang jakter på morderen. I tillegg til mordgåten handler det om hvordan språk blir til.

Fredrik Høyer (26) Studerer litteraturvitenskap. Har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals reklameskole. Utgivelse: «Månehund og fatter´n», roman, Aschehoug. - Det starter med en far og sønn som brenner bråte i hagen, og faren blir kidnappet av måker. Så får faren kreft og flytter til landstedet i Sverige for å leve siste del av livet der. Det er en melankolsk, trist og glad bok om sorg. Ingvild Schade (26) Tekstforfatterlinja på Westerdals og skrivekunstakademiet i Bergen. Utgivelse: «Drammens rekordbok», roman, Forlaget Oktober. - Det er en tragikomisk roman med tegninger, dikt og sanger. Den handler om åtte utskudd som føler seg ekskludert og litt dumme, og har hver sin rekord. En er for eksempel Drammens høyeste mann. De uttrykker seg kunstnerisk gjennom tegninger og skriverier. Tine J. Sir (27) Utdannet sosionom, bosatt i Kristiansand Utgivelse: «Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa», roman, Kvalshaug forlag - Det er en kjærlighetsroman om en 26-åring som begynner å utforske et familierykte om bestemoren. Da hun var i førtiåra dro hun nemlig fra mann og barn på Sørlandet til Oslo for å jobbe i bar. Det var i 1973, det året Frank Zappa spilte på Kalvøya. Mari Nymoen Nilsen (35) Litteraturviter bosatt i Risør, jobber som anmelder i VG. Utgivelse: «Dette er musikk», dikt, Kvalshaug forlag - Det er en diktsamling om en voksen og et barn som går gjennom et landskap som smuldrer opp. Den voksne prøver å formidle landskapet for barnet, og gjenopplever samtidig landskapet gjennom barnets øyne mens katastrofen nærmer seg. Boka er skrevet i en dialog med Ane Bruns plate «It all starts with one», og kan leses med denne som soundtrack. Miriam Neegaard (31) Jobber som sosiolog innen likestillings- og diskrimineringsfeltet. Utgivelse: «Stormen og stillheten», roman, Juritzen. - Den handler om et musikalsk talent som blir kneblet i et umusikalsk system, nemlig psykiatrien. Det handler om hvor lett det er å misforstå når man blir for opptatt av å plassere mennesker i kategorier.  Boken skildrer hvordan dette kan få skjebnesvangre konsekvenser, og hvordan man som pårørende er nødt til å håndtere det. Samtidig handler boken om musikk som et symbol på udødelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer