Her er høstens skivebommer

Hva har Sondre Lerche, Shakira, Kings of Convenience, Halleluja-gutta og Jay-Z felles?

Her er høstens skivebommer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dagbladet har sjekket listeplasseringen til noen av de mest profilerte norske og utenlandske artistene som har lansert plate i høst. For flere er det ikke spesielt lystig lesning.

• Les kommentar av Dagbladets musikkansvarlige Sven Ove Bakke.

Kjente artister som Askil Holm og Backstreet Boys har ikke engang klart å havne på VG-listas Topp 40 med sine album. Heller ikke veteranen Mariah Carey.

- Amerikansk urban musikk selger ikke særlig i Norge, med mindre de får en eller annen form for radiohit, sier Asbjørn Slettemark, musikkekspert og programleder for NRK Lydverket.

Listetallene er hemmelige, men Etter det Dagbladet erfarer, skal det ikke mer enn et par hundre solgte eksemplarer for å kare seg inn på lista.

Effekt uteble Ukjente Melody Gardot fikk et dundrende gjennombrudd etter å ha spilt på det populære talkshowet, og har nå ligget ti uker helt i toppen av salgslista.

«Skavlan-effekten» slo ikke inn for tungvekteren Jay-Z. Etter fire uker på lista ramlet rapperens plate «Blueprint 3» ut etter en 37. plass.

- Jay-Z på Skavlan kan i all hovedsak forklares med at han eksponeres for feil kjøpegruppe. En «urban artist» treffer ikke helt med å sitte i stolen hos Skavlan på fredagskvelden. Det gjorde jo derimot Melody Gardot som var der sammen med ham. Morgenen etter sto jeg og solgte plater i fleng til den jevne Skavlan-seer, sier Tord Krogtoft, butikksjef i Platekompaniet på Oslo City.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer