Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er høstens største nye tv-serier

Nye «Lost» og en haug av komedier.

NYE LOST?: ABC har satset tungt på «FlashForward». Foreløpig kan det se ut som kanalen lykkes. FOTO: ABC
NYE LOST?: ABC har satset tungt på «FlashForward». Foreløpig kan det se ut som kanalen lykkes. FOTO: ABC Vis mer

|||(Dagbladet.no): De siste par årene har flere amerikanske serier gått rekordraskt i døden. Eksperter har gitt ny teknologi som PVR og piratvirksomhet skylda, og krisestemninga i tv-bransjen var gjenstand for mange spøker under Emmy-utdelingen forrige helg.

Men i høst har endelig kanalsjefene mer å juble for. En rekke av tv-seriene som har debutert så langt har nemlig opplevd svært sterke tall.

- Seere har vist en oppløftende vilje til å sjekke ut nye serier. Dette beviser at manusbaserte serier ikke er døde, til tross for enkeltes dystre spådommer, sier John Rash i mediebyrået Campbell-Mithun til Hollywood Reporter.

Norske kanaler på hugget
Og seere i Norge trenger forhåpentlig ikke vente så lenge før mange av seriene også kommer hit. «FlashForward» - en av de aller største suksessene på amerikansk tv denne høsten - blir for eksempel sendt på TV 2 allerede neste torsdag.

Serien er spådd å bli en ny suksess i «Lost»-størrelse.

Informasjonsmedarbeider Benedikte Hagesæter i TV 2 forteller at det ikke nødvendigvis er frykten for piratvirksomhet som fører til at de hiver seg rundt.

GIGANTSUKSESS: «N.C.I.S.; Los Angeles» har selvsagt fått drahjelp av moderserien.
GIGANTSUKSESS: «N.C.I.S.; Los Angeles» har selvsagt fått drahjelp av moderserien. Vis mer

- «FlashForward» har jo blitt en snakkis i USA, og det er et mål i seg selv å være så aktuelle som mulig. Vi har ikke merket noe særlig til piratkopiering når det gjelder seertallene til andre populære serier hos oss, som «Grey's Anatomy» og «Frustrerte Fruer», sier hun.

Flere av de andre nye amerikanske seriene kan også dukke opp på norske skjermer allerede før jul - blant dem «Glee» og «N.C.I.S.: Los Angeles».

Her er de største vinnerne i den amerikanske seriehøsten:

«NCIS: Los Angeles»
Den aller største vinneren i form av seertall så langt er spinoff-serien «NCIS: Los Angeles», med 18,7 millioner seere i første episode. Chris O'Donnell og LL Cool J spiller hovedrollene i krimserien.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• TV3/Viasat 4 har rettighetene til serien i Norge.

«The Good Wife»
Noe mer familievennlig er CBS-serien «The Good Wife», om en husmor (Julianna Margulies) som gjenopptar sitt gamle yrke som advokat når mannen blir rammet av en skandale. Serien er løselig inspirert av Eliot Spitzer-saken.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• TV 2 skal sende denne i Norge, sendetidspunkt ikke bestemt

NY SPINOFF: «The Cleveland Show» bygger på karakterer først sett i «Family Guy».
NY SPINOFF: «The Cleveland Show» bygger på karakterer først sett i «Family Guy». Vis mer

«FlashForward»
ABC-dramaet «FlashForward» - av mange ansett å være arvtakeren til «Lost» - har også hatt en svært lovende start, med 12,4 millioner seere på første episode. Serien har også fått svært gode kritikker. Utgangspunktet for serien er at folk mister bevisstheten i 137 sekunder, og i løpet av denne tida får de tilsynelatende et innblikk i hva som skal skje seks måneder inn i framtida. Et team av FBI-agenter får i oppdrag å dokumentere folks syner, og finne ut av hva som skal skje. 
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• Har premiere på TV 2 torsdag 8. oktober kl. 21.45.

Denne høsten har det også kommet flere nye komiserier sammenliknet med de siste sesongene. Og flere av dem ser ut til å få et langt liv.

«Modern Family»
ABC har opplevd at kritikersuksess lar seg omsette til glimrende seertall for denne serien (12,7 millioner seere i debuten). Dette er en liksom-dokumentar om tre familier - en tradisjonell familie styrt av en husmor, en mindre familie der en eldre mann har giftet seg med en yngre kvinne, og en familie der et homofilt par har adoptert en baby fra Asia.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• TV 2 har rettighetene til denne i Norge.

«Community»
Også NBCs komedie «Community» - om en advokat (Joel McHale) som må ta college om igjen da det blir påvist at han har jukset om graden sin - har fått gode kritikker. Her gjør også komilegenden Chevy Chase comeback. Denne fikk godkjente 7,9 millioner seere i første episode.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase

«Cougar Town»
Courteney Cox-serien «Cougar Town» har derimot fått hard medfart av kritikerne, men oppnår tall som gjør det trolig at den får mer enn én sesong. Handler om en fraskilt kvinne i 40-åra, med en homofil sønn, som må begi seg inn på sjekkemarkedet igjen.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• TVNorge har rettighetene til serien i Norge, og vil sende den på nyåret.

«The Cleveland Show»
Imponerende er også seertallene til «The Cleveland Show» - den nye spinoffserien til «Family Guy»-skaper Seth McFarlane. Her følger vi familien til Cleveland Brown, som flytter til den oppdiktede byen Stoolbend, Virginia.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• TV 2 har rettighetene til denne. 

MILF-MORO: Men «Cougartown» har ikke fått særlig gode kritikker.
MILF-MORO: Men «Cougartown» har ikke fått særlig gode kritikker. Vis mer

«Glee»
Musikalkomedien «Glee», om en sang- og dansegruppe på William McKinley High School - sliter derimot noe mer med seertallene. Men Fox vil nok forsøke lenge å fange seernes interesse, særlig med tanke på de gode anmeldelsene serien har fått.
Amerikanske anmeldelser
Se.nos tv-seriebase
• Skal vises på TV 2

Har vi glemt noen serier som du har sett og likt? Hvilke serier gleder du deg mest til?

GOD SITCOM: Men «Community» trenger å få flere seere om den skal overleve på lang sikt.
GOD SITCOM: Men «Community» trenger å få flere seere om den skal overleve på lang sikt. Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 973802927


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media