Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Hoves første artister

Hove-sjef Melvin Benn skal slåss mot Roskilde.

SATSER IGJEN: Britiske Melvin Benn mener Hovefestivalen 2010 for første gang vil tjene penger. Foto: Lars Eivind Bones.
SATSER IGJEN: Britiske Melvin Benn mener Hovefestivalen 2010 for første gang vil tjene penger. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

||| På en pressekonferanse i kveld slapp Hovefestivalen de første sju navnene på neste års program. Dagbladet har allerede omtalt et av dem, hardcore punk-bandet Gallows.

De andre artistene er metallgruppa As I Lay Dying, og like harde Every Time I Die og California-gruppa Atreyu. Fra Brooklyn kommer indiegruppa The Antlers, som får følge av det kanadiske noise/garasje-bandet Japandroids.

Første norske band ut er bodøbandet Kråkesølv, som er aktuelle med album.

Samme uke
Den andre store nyheten er at Hovefestivalen flyttes én uke nærmere fellesferien - fra onsdag 30. juni til lørdag 3. juli. Dermed havner de i direkte konkurranse med giganten Roskilde Festival i Danmark.

Til Dagbladet sier Hove-eieren, britiske Melvin Benn (54), at han gjør dette fordi det er enklere booke band som allerede skal spille på Roskilde - og for å trekke et bredere publikum.

Han er overhodet ikke redd for å miste publikum til Danmark.

- Vi kommer til å likne veldig mye på Roskilde. De vet hvilke band jeg har kontakt med og jeg vet hvilke de vil ha, sier Benn.

I år fikk han dessuten inntrykk av at ikke så mange reiste rett fra Hove til Roskilde, slik det ofte blir hevdet.

- Folk har ikke råd til å dra på to festivaler, ser Benn.

Headlinere før jul
Kveldens artistslipp inneholder ikke noen av festivalens headlinere. Ifølge Benn er tre av fire headlinere i ferd med å bli bekreftet, men han kan ikke gå ut med navnene før om en stund

- Jeg håper å kunne gjøre det før jul, sier Benn.

Han røper at det er en stor amerikansk overvekt på neste års program, men at de største artistene ikke nødvendigvis er godt allment kjent.

- Vi snakker om artister som du ikke finner i tabloidpressen, som ville kunne gå på gata her i Oslo uten at det vil vekke oppmerksomhet. Men fansene vet hvem de er, sier Benn.

Billettsalget starter 17. novermber. I en begrenset periode er prisen for ukespass satt til 1850 kroner.

18 millioner på musikk
Mannen som tok over den skakkjørte Arendal-festivalen, betrakter årets festival som sin «ilddåp». Men så forelsket er Benn i Tromøy at han nå plusser på med tre millioner kroner og bruker 18 millioner kroner bare på artistbooking.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å tjene penger neste år, sier Benn.

Etter Hove 2009 måtte han ut med opp mot en million kroner for å dekke underskudd.

- Jeg kan vel ikke si at jeg er glad for å ha tapt penger, men dette er småpenger i forhold til at festivalen året før hadde 14 millioner kroner i underskudd, sier Benn, som har brukt mye krefter på å effektivisere Hove-organisasjonen etter modell av sitt eget Festival Republic.

Bare ti prosent av inntektene neste år kommer fra sponsorer, private og offentliige. For å tjene penger må Hove 2010 ha 12000 mennesker innenfor portene hver dag.

Toffen Gunnufsen som sammen med Morten Sandberg kjørte forrige Hovefestivalen i grøfta, holder Melvin Benn på lang avstand fra pengesekken.

- Definitivt. Han ville gjerne ha brukt alle mine penger på musikk, fordi han elsker det, sier Benn.

  

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media