Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her Er Huset Som Per Bygde

Ved Kongens bord førstkommende fredag kommer neppe fru Statsminister til å utnevne Jan Erik Vold til noe som helst, men etter CD-samlingen «Huset som Per bygde» får Vold en post i vår eksilregjering: kjære poesiminister, takk, dette trenger nasjonen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikalsk er ikke Vold og hans mannskap - Egil Kapstad (piano), Nisse Sandström (tenorsaks), John Pål Inderberg (barytonsaks) og Terje Venaas (bass) - ute på ville og spennende ferder, men de jabber trygt rundt i det blåsløye jazzlandskap. Og det er helt greit, det passer Volds karakteristiske stemme ypperlig.

Vold og hans ord er fri frukt og flukt, det er poetens demokratiske rett til å si fra om mer eller mindre viktige ting i det dyret vi kan kalle samtida. Satt inn i Volds hverdagsrabulistiske perspektiv blir det en forbannet og provoserende nytelse.

«Her er huset som Per bygde» kriger mot støyen - og vinner.

Jan Erik Vold trenger Norge og Norge trenger Jan Erik Vold, og du trenger Jan Erik Vold og Thorbjørn Jagland trenger Gunnar Berge og Grete Berget trenger Åse Kleveland og Jens Stoltenberg trenger Gudmund Hernes og Gudmund Hernes trenger ...?

Hele Norges coronakart