Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Idol-finalistenes egne låter

Dagbladet triller terning.

Foto: Stella
Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chinook Lamers «Go Home»
Chinook fremførte Susanne Sundførs og M83-samarbeidet, «Oblivion» i forrige sending. Stemmemessig er det visse likheter å spore. Lamers har utvilsomt den mest særpregede stemmen i årets sesong og den som med størst troverdighet klarer å overføre dette til studio når deltakerne nå skal presentere låter som er skrevet for nettopp dem. «Go Home» er en overraskende smittsom sak som tasser barbeint rundt i et åpent elektronika-landskap som sender tankene til både Emilie Nicolas og nevnte Susanne Sundfør. Det er aldri så dristig som sistnevnte, men låten har en oppriktig og en melodi som fort kan gi den spilletid på P3.

Jørn Trollebø Kvalheim «Collide»
Jørn har gjennom hele sesongen vist at han har et hjerte som banker insiterende for den storslagne rocken. Dette er et skrekkeksempel på hvordan det kan låte når utenforstående skal tolke den drømmen. Det er storslagent på en så banal og karikert måte at man nærmer seg parodien. Foo Fighters møter Bryan Adams på en dårlig dag.

Jesper Jenset «Call Me Yours»
Det er ingen vits i å legge to fingre mellom. Jesper spiller med åpne kort og forteller med klar røst (bokstavelig talt) at han gjerne tar jobben som et norsk svar på Justin Bieber. «Call Me Yours» yter den ambisjonen noenlunde rettferdighet. Det er opptempo, sukkersøtt og helt OK fengende. Totalt tanketomt og uoriginalt, uten at det at det høres ut til å bekymre hovedpersonen nevneverdig. Og da er jo halve jobben gjort.

Anniken Høve «Take The Stage»
Det er ikke den enkleste saken i verden for en artist som Anniken, som åpenbart appellerer til et voksnere segment enn det øvrige deltakerstallen, å finne frem til en retning som skal tekke begge retninger. Hun løser det med en heroisk stå-på-sak om å tørre å ta rampelyset. Sangmessig er hun definitivt inne på noe. Hun har både kraft og fraseringsevne, men hun hadde fortjent et bedre låtmateriale å jobbe med. Gitarmelodiene i verset er dessuten smidd over samme lest som de i Jørns bidrag. Ellers er det mye billige Thin Lizzy-omskrivninger i omløp.

Ingvar Olsen «Another Tonight»
Ingvar er og blir en sjarmør. Han har et vinnende vesen og det viser også igjen i denne godlynte retroballaden. Stemmen hans er som alltid velrundet og klassisk klangfull. Han høres ut som en krysning av alle de artistene han har tolket gjennom finalerundene, vi nevner i fleng: Roy Orbinson, Chris Isaak og kongen sjøl, Elvis. Ikke veldig originalt, men ditto hyggelig.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!