Her er Idol-finalistenes egne låter

Dagbladet triller terning.

Foto: Stella
Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chinook Lamers «Go Home»Chinook fremførte Susanne Sundførs og M83-samarbeidet, «Oblivion» i forrige sending. Stemmemessig er det visse likheter å spore. Lamers har utvilsomt den mest særpregede stemmen i årets sesong og den som med størst troverdighet klarer å overføre dette til studio når deltakerne nå skal presentere låter som er skrevet for nettopp dem. «Go Home» er en overraskende smittsom sak som tasser barbeint rundt i et åpent elektronika-landskap som sender tankene til både Emilie Nicolas og nevnte Susanne Sundfør. Det er aldri så dristig som sistnevnte, men låten har en oppriktig og en melodi som fort kan gi den spilletid på P3.Jørn Trollebø Kvalheim «Collide»Jørn har gjennom hele sesongen vist at han har et hjerte som banker insiterende for den storslagne rocken. Dette er et skrekkeksempel på hvordan det kan låte når utenforstående skal tolke den drømmen. Det er storslagent på en så banal og karikert måte at man nærmer seg parodien. Foo Fighters møter Bryan Adams på en dårlig dag.

Jesper Jenset «Call Me Yours»Det er ingen vits i å legge to fingre mellom. Jesper spiller med åpne kort og forteller med klar røst (bokstavelig talt) at han gjerne tar jobben som et norsk svar på Justin Bieber. «Call Me Yours» yter den ambisjonen noenlunde rettferdighet. Det er opptempo, sukkersøtt og helt OK fengende. Totalt tanketomt og uoriginalt, uten at det at det høres ut til å bekymre hovedpersonen nevneverdig. Og da er jo halve jobben gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer