KANYESENG: Kanye West vil lage møbler for IKEA. Ikea Australia svarer rapperen med et bilde av sengen fra den omdiskuterte musikkvideoen «Famous». FOTO: IKEA / AP / NTB Scanipx
KANYESENG: Kanye West vil lage møbler for IKEA. Ikea Australia svarer rapperen med et bilde av sengen fra den omdiskuterte musikkvideoen «Famous». FOTO: IKEA / AP / NTB ScanipxVis mer

Her er IKEAs frekke svar til Kanye West

- Vi kan gjøre deg «Famous»!

(Dagbladet): Rapperen Kanye West har lenge hatt flere jern i ilden, blant annet som eier av eget plateselskap, designer for Yeezy-kolleksjonen til Adidas og medeier for strømmetjenesten Tidal.

Tidligere denne uken proklamerte han at han nå vil jobbe for Ikea.

Eller, for å si det med Wests egne ord: - Jeg må jobbe med Ikea, lage møbler for interiørdesignets skyld, og for arkitektur.

Uttalelsen kom i et intervju med BBC Radio 1.

- Yo Ikea, gi Kanye lov til å lage dette, fordi vet du hva, jeg vil ha en seng som han lager, jeg vil ha en stol som han lager, la West til, og begynte dermed å omtale seg selv i tredjeperson.

West uttalte at han trodde studenter ville være interessert i at han skulle lage «en minimalistisk leilighet inne i et hybelbygg».

STIKK TIL KANYE: Taylor Swift vant pris for albumet «1989» under Grammy Awards i Los Angeles. I takketalen kom hun med et stikk til rapperen Kanye West, som sangen sin «Famous» sier at han har æren for at Swift ble kjent. Video: Reuters Vis mer

IKEA svarer med «Kanye-seng»

En talsperson for Ikea har derimot uttalt til People at de ikke planlegger å samarbeide med rapperen, men at de er smigret av Kanye Wests interesse.

- Det har vært mange spekulasjoner rundt potensielle planer for fremtidige samarbeid, men vi kan bekrefte at vi ikke har noe samarbeid på dette tidspunktet, sier talspersonen til People.

Ikea Australia viste derimot en litt mer åpen innstilling, selv om den også kan karakteriseres som noe frekk.

Mandag publiserte de et bilde på Facebook av en bruksanvisning til en gigantisk seng med teksten «Hei Kanye, vi hadde elsket å se hva du kan lage... vi kan gjøre deg Famous!»

Henviser til orgievideo

Svaret er en tydelig henvisning til Wests omdiskuterte musikkvideo til låten «Famous». Her sjokkerte han med å vise en tilsynelatende kjendisorgie og 12 nakne kjendiser. Mellom Kanye West og kona Kim Kardashian, lå både Taylor Swift, Donald Trump, Rihanna, Chris Brown, Caitlyn Jenner og Bill Cosby.

Også sangeren Ray J, Wests ekskjæreste Amber Rose, ekspresident George W. Bush og motedronning Anna Wintour hadde fått plass i nakensenga.

For å gjøre henvisningen komplett, har Ikea også skrevet også skrevet Kanye West kolleksjonsnavn Yeezy over bruksanvisningen.

FAMOUS: Slik ser «Kanyesenga» ut i musikkvideoen til låta «Famous». FOTO: Tidal / Complex Music
FAMOUS: Slik ser «Kanyesenga» ut i musikkvideoen til låta «Famous». FOTO: Tidal / Complex Music Vis mer

Delte meninger

Meningene om hvorvidt møbelgiganten bør inngå et samarbeid med Kanye West er derimot delte. I skrivende stund har over 5000 personer trykket «liker» på svaret fra Ikea. Posten har i underkant av 400 kommentarer, hvor Ikeas følgere ser ut til å være svært delt i synet på å la den kontroversielle rapperen slå seg løs som møbeldesigner.

I mars twitret West også om at han hadde vært på besøk hos Ikeas hovedkontor i Sverige, men til tross for Kanyes interesse skal dette derimot ikke har ført til et samarbeid.

Hva tenker du for øvrig er årets beste norske film? Stem på Folkets Amanda under: