STJERNESKUDD: Jakob Oftebro var bare 18 år gammel da han kom inn på Statens Teaterhøyskole, en ekstremt sjelden bragd. (Foto: Jiri Hanzl)
STJERNESKUDD: Jakob Oftebro var bare 18 år gammel da han kom inn på Statens Teaterhøyskole, en ekstremt sjelden bragd. (Foto: Jiri Hanzl)Vis mer

Her er Jakob Oftebro som en misforstått prins med alkoholproblemer

Godt på vei med gedigen fantasyfilm.

(Filtermagasin.no): - Jeg har vært utrolig heldig og fått mye å gjøre i det siste, men også sagt nei til flere oppgaver så jeg har kunnet forberede meg, slår skuespillertalentet Jakob Oftebro fast til Filter.

De siste dagene har han brukt på å skvise den hektiske Cannes-festivalen inn i en kalender som etter alle solemerker må være stappfull fra før av. Hjemme venter flere av Nordens største filmer på nordmannen.

En av dem er filmatiseringen av «Skammerens Datter», en bestselgende dansk fantasybokserie som greier å styre forfriskende klar av både «Ringenes Herre»- og «Harry Potter»-blødmene.

- Min rolle heter Nicodemus og er en prins som føler seg misforstått og drikker for mye. En litt selvmedlidende antihelt, utdyper Oftebro.

Kvinnene leder an
Universet snurrer rundt en kvinne og datteren hennes, to såkalte skammere som kan gløtte inn i folk innerste og se hva de skammer seg over. Forbrytelser, for eksempel.

- Jeg synes det er en sterk og god historie, ikke minst fordi det sammenlignet med «Ringenes Herre» og «Harry Potter» er to kvinnelige hovedroller som bærer hele historien.

På vei gjennom krumspringene deres rulles visst løperen ut for et fantasyepos med nødvendige ingredienser som sverdkamper og middelalderhverdagen godt eltet inn.

- «Skammerens Datter» er en sterk ung jenta som blir kaster ut i noen utrolig utfordringer, og står ganske fort i farer som truer henne på liv og død. Det er på på mange måter en brutal og voldsom historie som jeg tror kan treffe flere i familien, mener skuespilleren.

Hollywood kan vente

Jobben på den danske storproduksjonen skal Oftebro sjonglere med arbeid på det historiske dramaet «1864» og «Birkebeinerne». I sistnevnte får han prøve seg mot både «Game of Thrones»-rambukken Kristofer Hivju og Pål Sverre hagen.

Til tross for den hyperaktivt voksende portefølja, som unektelig blir lagt merke til også utenfor Norden, insisterer Jakob Oftebro på at Hollywood-ambisjonene langt fra står først på menyen.

- Hollywood, trollywood, nollywood, bollywood. Akkurat nå er jeg så heldig at jeg er involvert i flere store skandinaviske prosjekter. Det er jeg utrolig glad for, og det er egentlig det eneste jeg har tid til å fokusere på akkurat nå. Man må jo være forberedt.

Jakob Oftebro er for øyeblikket bosatt i København, hvor han blant annet har gått Statens Teaterskole.

EGEN VRI: «Skammerens Datter» har riktignok litt magi, men tilhører den mer jordnære delen av sjangeren.(Foto: Jiri Hanzl)
EGEN VRI: «Skammerens Datter» har riktignok litt magi, men tilhører den mer jordnære delen av sjangeren.(Foto: Jiri Hanzl) Vis mer