Her er Jan Erik Volds beste dikt, ifølge Dagbladets lesere

Dikteren selv er ikke enig.

SKAL LESE DIKT: Jan Erik Vold er hovednavn på Poesifest i Oslo i morgen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL LESE DIKT: Jan Erik Vold er hovednavn på Poesifest i Oslo i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet:) - Alle vet jo at jeg har skrevet et dikt om en bolle. Det er et kort resymé av hva det norske folk vet om moderne lyrikk, sa Jan Erik Vold for to uker siden, da Dagbladet intervjuet ham i forbindelse med vår noe utradisjonelle leser-avstemming:

Vi inviterte leserne til å stemme over Volds aller beste dikt, for på den måten å bli med og bestemme hva han skal lese opp på Poesifest i Oslo i morgen, lørdag.

Nå er vi klare til å kåre vinnerdiktene, og det er kanskje ikke så overraskende. Av de 30 diktene som Volds redaktør Bendik Wold har forhåndsnominert, har «Tale for loffen» fra boka «Mor Godhjertas glade versjon. Ja» (1968) fått et overveldende flertall, med 33 prosent av stemmene.

Neste dikt på lista, med 7,4 prosent, er «Faen i helvete-diktet» fra «Kykelipi» (1969), mens «Hokusai, den gamle mester ...» fra «sirkel sirkel» (1979) har fått 3,5 prosent av stemmene.

Selv har Vold fortalt at hans egen favoritt er langdiktet «Det alle vet» fra «Mor Godhjertas glade versjon. Ja».

Det tar 14 minutter og 40 sekunder å lese opp, så hvis det vinner, vil det stjele hele showet. Jeg har ikke sagt det før, at det er min favoritt, men det har jeg alltid ment, sa han til Dagbladet.

Selv om vi kårer vinnerne nå, er det fortsatt mulig å legge inn stemmer fram til Vold går på scenen i morgen kveld. Hvis noen dikt får ekstra mange stemmer på tampen, kan det hende de likevel vil komme med blant diktene han skal lese opp.

Klikk på «vis resultater» for å se hvor mange prosent av stemmene de andre diktene har fått.