Her er Jo Nesbø-historien du aldri får lese

Kan «Arme riddere» leve opp til suksessen fra «Hodejegerne»?

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag vise helt ferske klipp fra den nye komedien «Arme riddere», basert på en historie av Norges største krimforfatter, Jo Nesbø.

Filmen har premiere på norske kinoer 2. desember.

- «Arme riddere» er en sjukt spennende komedie om hva som skjer når et rufsete tippelag vinner for mye penger, sier regissør Magnus Martens til Dagbladet.

Kjent Nesbø-stil Historien til «Arme riddere» er skrevet av forfatter Jo Nesbø. Den er skrevet spesielt for å bli filmatisert, og er ikke utgitt i bokform.

For halvannen måned siden var ingen av Nesbøs karakterer vist på film. Nå har både «Hodejegerne» og «Arme riddere» premiere med få måneders mellomrom.

Regissør Martens sier seerne vil kjenne igjen Jo Nesbøs signatur.

- Dette er et helt eget univers, men er man glad i Nesbø, så vil man like dette.

SUKSESS PÅ FILM: Jo Nesbøs «Hodejegerne» har slått an på film. Nå håper «Arme riddere»-regissør Magnus Martens at Nesbø-effekten smitter over på den nye filmen. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
SUKSESS PÅ FILM: Jo Nesbøs «Hodejegerne» har slått an på film. Nå håper «Arme riddere»-regissør Magnus Martens at Nesbø-effekten smitter over på den nye filmen. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer

- Historien har mange kjente Nesbø-spesialiteter, gode karakterer, intrikate plot og masse humor. Og det er klart det blir noe blod når man har å gjøre med et sånt tippelag, sier han.

Tippegevinst blir mareritt Hovedrollen spilles av Kyrre Hellum, mens Mads Ousdal, Henrik Mestad, Anne Marie Ottersen, Lena Kristin Ellingsen og Fridtjov Såheim spiller noen av de andre rollene.

I filmen våkner en vettskremt og blodig Oscar Svendson med en hagle i hendene i det som en gang var en anstendig strippebule ved Svinesund.

Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står Kripos-etterforsker Solør og peker på ham med en pistol. Alt fordi et tippelag har fått 12 rette, og vunnet 1 739 361 kroner.

- Alle i tippelaget trenger pengene like mye, og ingen vil dele. Dermed er det klart for et heidundrande eventyr, med mange overraskende vendinger, sier Martens, som har erfaring fra kinofilmene «United» (2003) og «Folk flest bor i Kina» (2001), samt tv-produksjoner som «Uti vår hage» og «Raske menn»..

- Måtte brenne filmhus Filmen, som er produsert av «Fritt Vilt»-produsent Martin Sundland, ble filmet i Halden-traktene i fjor.

Martens tror publikum vil merke at gjengen hadde det veldig moro under innspillingen.

- Med dette plottet oppstår det mange morsomme situasjoner. Vi måtte rett og slett brenne ned et hus vi spilte inn i. Det var umulig å gjøre noe med etter at tippelaget vårt var ferdige med feiringa, sier han.

Tror på Nesbø-effekten Når «Arme riddere» har premiere om drøye to måneder, er det bare kort tid etter at Nesbøs første filmkarakterer i «Hodejegerne» har gått sin seiersgang i en rekke land.

SPESIELT TIPPELAG: Lena Kristin Ellingsen (f.v.), Mads Ousdal, Kyrre Hellum (foran), Andreas Cappelen og Arthur Berning spiller i «Arme riddere». Foto: Pål Laukli/Nordisk Film Distribusjon
SPESIELT TIPPELAG: Lena Kristin Ellingsen (f.v.), Mads Ousdal, Kyrre Hellum (foran), Andreas Cappelen og Arthur Berning spiller i «Arme riddere». Foto: Pål Laukli/Nordisk Film Distribusjon Vis mer

Martens tror suksessen med «Hodejegerne» kan gi verdifull drahjelp til den nye Nesbø-historien.

- Med «Hodejegerne» har det vist seg at Jo Nesbø-ting fungerer veldig bra på film, og det er noe også vi merker. Dessuten har vi med oss noen av Norges beste skuespillere, som har levert fabelaktig, sier Martens.

TROR PÅ NESBØ-EFFEKT: «Arme riddere»-regissør Magnus Martens. Foto JOHNSEN/MARTE GARMANN Dagbladet
TROR PÅ NESBØ-EFFEKT: «Arme riddere»-regissør Magnus Martens. Foto JOHNSEN/MARTE GARMANN Dagbladet Vis mer