Her er Joachim Triers nye stjernelag

Blant andre «Social Network»-stjerna er med.

INTERNASJONAL-DEBUT: Joachim Trier er i gang med filmen «Louder Than Bombs» og har fått med seg store navn på plakaten. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
INTERNASJONAL-DEBUT: Joachim Trier er i gang med filmen «Louder Than Bombs» og har fått med seg store navn på plakaten. Foto: Steinar Buholm / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det har lenge vært stor interesse blant amerikanske filmfolk for å få den norske filmskaperen Joachim Trier over dammen.

Regissøren, som står bak filmer som «Reprise» og «Oslo 31. august», er allerede i gang med sin første innspilling i USA, familiedramaet «Louder Than Bombs», der det har blitt jobbet på spreng med å få på plass et stjernelag av skuespillere.

Nå er de klare.

Veldig begeistret Ifølge Screendaily er Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg klare for Joachim Triers engelskspråklige debut «Louder Than Bombs». Det bekrefter også Memento films, som skal produsere familiedramaet, i en pressemelding.

- «Louder Than Bombs» er en karakter-drevet film, så jeg er veldig begeistret for å ha med så utrolige skuespillere på dette, sier Trier i pressemeldingen og fortsetter:

- Isabell, Jesse and Gabriel er alle skuespillere jeg har ønsket å jobbe med i lang tid. At de skal spille sammen som en familie føles fantastisk.

KLAR FOR TRIER:  Isabelle Huppert er kjent for sin rolle som Eva i storfilmen «Amour», som mottok Oscar i vinter. Huppert har selv mottatt en rekke priser, blant annet en BAFTA-pris i 1978 og to priser under Cannes-festivalen for beste kvinnelige skuespiller. Filmen Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
KLAR FOR TRIER: Isabelle Huppert er kjent for sin rolle som Eva i storfilmen «Amour», som mottok Oscar i vinter. Huppert har selv mottatt en rekke priser, blant annet en BAFTA-pris i 1978 og to priser under Cannes-festivalen for beste kvinnelige skuespiller. Filmen Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

Familiedramaet handler om en tidligere berømt krigsfotograf, som blir spilt av «Amour»-skuespilleren Isabelle Huppert. Den franskspråklige filmen «Amour» slo «Kon-Tiki» under årets Oscar-utdeling.

Byrne skal spille Hupperts mann. 62-åringen har vunnet en rekke priser, blant annet Golden Globe for sin prestasjon i «In Treatment».

«Social Network»-stjerna Jesse Eisenberg, som ble verdenskjent da han spilte Facebook-gründeren Mark Zuckerberg i 2010, skal spille en av sønnene.

Trier har skrevet manuset sammen med Eskil Vogt, og filmen skal spilles inn i USA og Tyskland denne høsten. «Louder Than Bombs» skal produseres av Sigve Endresen og Hans Jørgen Osnes i det norske selskapet Motlys. Filmen vil være en samproduksjon mellom Frankrike, Norge, Danmark, Tyskland og USA, opplyser Memento films i pressemeldingen.

- De er alle tre veldig begeistret for manuskriptet, men jeg har mye å takke skuespillerne i «Reprise» og «Oslo, 31. august» for. Det er først og fremst skuespillerarbeidet i disse filmene som har gjort at jeg har fått så god kontakt med mange internasjonale skuespillere, sier Trier om stjernelaget av skuespillere til nettsida Comoyo Filter.

Stor suksess Anmeldere verden over oppsummerte filmåret 2012 med blant annet «Oslo, 31. august» på flere av topplistene.

KLAR FOR TRIER:  Jesse Eisenberg ble verdenskjent da han spilte Facebook-gründer Mark Zuckerberg i 2010. For innsatsen ble han nominert til en rekke priser, blant annet Golden globe for beste mannlige skuespiller. Foto: (AP Photo/Matt Sayles) / SCANPIX
KLAR FOR TRIER: Jesse Eisenberg ble verdenskjent da han spilte Facebook-gründer Mark Zuckerberg i 2010. For innsatsen ble han nominert til en rekke priser, blant annet Golden globe for beste mannlige skuespiller. Foto: (AP Photo/Matt Sayles) / SCANPIX Vis mer

Joachim Triers kritikerfavoritt blir trukket frem av blant andre New York Times, AP, Indiewire og Slant magazine.

Nå kan regissør Trier også legge til Filmkritikerprisen 2012 på CV.

- Men en av årsakene til at jeg har villet jobbe internasjonalt, er å få jobbe med internasjonale skuespillere. Vi vil jobbe med de vi synes er flinke, sier Trier.

KLAR FOR TRIER:  Gabriel Byrne har spilt i en rekke filmer, som «Ghost ship» og «Stigmata». For innsatsen sin i dramaserien «In Treatment» mottok han en Golden Globe pris.  Foto: AP Photo/Matt Sayles
KLAR FOR TRIER: Gabriel Byrne har spilt i en rekke filmer, som «Ghost ship» og «Stigmata». For innsatsen sin i dramaserien «In Treatment» mottok han en Golden Globe pris. Foto: AP Photo/Matt Sayles Vis mer