Her er klippet alle snakker om

Se Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth lures inn i hijab.

(Dagbladet): I går kveld hadde det nye humorprogrammet til Bård Tufte Johansen og Harald Eia premiere. I første episode av «Storbynatt», som sendes på NRK1, ble Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth utsatt for skjult kamera.

Det skrev Dagbladet om i begynnelsen av oktober. Les også - Jeg sa ja til å få et sjal rundt halsen, og et teppe rundt beina.

Ble testet Aurdal og Engseth intervjues om likestilling på Grand hotel, angivelig av den arabiske tv-kanalen Al Arabiya.

Men egentlig er det NRK sin stuntreporter Yousef Hadaoui som stiller spørsmål om hvordan det er å være kvinne i dagens Norge.

«Vi gjorde dette for å se hvor mye disse kvinnene var villige til å tilpasse seg egyptiske forhold, og du fikk napp hos Brita Møystad Engseth og Martine Aurdal», sier Bård Tufte Johansen i «Storbynatt» før klippet vises.

LURINGER: Bård Tufte Johansen og Harald Eia utsatte Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth for skjult kamera. Foto: Lars Eivind Bones
LURINGER: Bård Tufte Johansen og Harald Eia utsatte Martine Aurdal og Brita Møystad Engseth for skjult kamera. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg følte at noe ikke var riktig. Vi skulle møtes på Grand Hotel, og det var på et hotellrom. Så når intervjuet begynte, lurte de på om jeg ikke kunne ta på meg en burka, og når jeg nektet det så holdt de en potteplante i kameralinjen - og forklarte at det var for å dekke meg.

- De unnskyldte seg med at de hadde et konservativt publikum, fortalte blogger og filmentusiast Brita Møystad Engseth til Dagbladet i oktober.

Gardin foran kroppen Utover i intervjuet får intervjuobjektene gjentatte spørsmål om å tildekke seg, og som resultat må kvinnene svare på spørsmålet på nytt og på nytt - stadig litt mindre synlig. I intervjuet med Aurdal, som er leder for Dagbladets samfunnsavdeling, går det så langt at en gardin blir hengt opp foran henne - det etter hun har tatt på seg sjal over hodet, fjernet leppestiften og fått en plante plassert foran ansiktet.

- Til slutt ville de at jeg skulle se ned i gulvet når jeg snakket. Det sa jeg nei til. Så ville de at jeg skal ha et sjal foran munnen. Jeg sa at der går grensa - men tilbød meg å ta av meg leppestiften, sa Aurdal til Dagbladet i oktober.

Aurdal er på utenlandsferie og så ikke programmet i går, men forteller følgende i en SMS til Dagbladet:

BLE LURT AV TUFTE OG EIA Brita Møystad Engseth. Foto: TV Norge
BLE LURT AV TUFTE OG EIA Brita Møystad Engseth. Foto: TV Norge Vis mer

- Jeg kom jo til Grand med forventninger om et ordentlig intervju, men det skled raskt ut og jeg begynte å stusse. Etterhvert syntes jeg det var sosiologisk interessant å se hvor langt de ville dra det. Da ble jeg sittende å gruble på setninger som jeg skulle skrive på Twitter etterpå. Jeg regner med det ble en morsomt sketsj, skriver Aurdal.

BLE LURT AV TUFTE OG EIA: Martine Aurdal. Foto: Håkon Eikesdal
BLE LURT AV TUFTE OG EIA: Martine Aurdal. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Oslo, 20090316:  Elin Ørjasæter (47). Her med ropert. 
FOTO: Agnete Brun / Dagbladet
Oslo, 20090316: Elin Ørjasæter (47). Her med ropert. FOTO: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer