Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er klippet Warner forsøker å fjerne

Lekkasje fra neste års storfilm?

(Dagbladet.no): En av filmene det er mest grunn til å glede seg til i 2009 er «Where the Wild Things Are» - det neste prosjektet til regissør Spike Jonze («Being John Malcovic», «Jackass», «Adaptation»).

Et stjernelag av skuespillere (James Gandolfini, Forest Whitaker) bidrar med sine stemmer, og i tillegg har filmen et knippe svært kompetente bakmenn (manus av Dave Eggers, mens Tom Hanks er en av produsentene).

I helgen lakk det som trolig er et klipp fra filmen på nettet (se i bunnen av denne saken).

Og dermed var bloggspekulasjonene i gang. Er dette en uferdig del av filmen, som skal være en blanding av en spillefilm og animasjon?

Det første bildet fra filmen ble sluppet via MTV i fjor, og hovedpersonen her likner ikke så veldig på hovedpersonen fra klippet. Kan det være at Spike Jonze - eller noen andre - forsøker å lure bloggerne med et falskt klipp?

Og hvor kommer det i så tilfelle fra?

Det siste har i hvert fall filmselskapet Warner Bros. gitt svar på, når de nå forsøker å få en rekke nettsteder til å fjerne klippet ved å hevde at de eier det. Mange blogger spekulerer likevel i at dette er en del av en viral marketing-kampanje iscenesatt av nettopp Warner.

«Where the Wild Things Are» er basert på en bildebok fra 1963, skrevet og illustrert av Maurice Sendak. Dette er historien om Max, som blir sendt på rommet av moren etter å ha oppført seg som en bølle.

Ved hjelp av fantasien gjør Max rommet til en helt ny verden - the land of the wild things. Her finnes det monstre, som kroner Max til konge etter at han har gitt dem et skremmende blikk.Oppdatering: En leser tipser oss om at boka ble oversatt til norsk av Anne-Cath. Vestly i 1970, da under tittelen «Til huttetuenes land».
ER DET EKTE?: Det første klippet fra «Where the Wild Things Are» lakk trolig på nettet i helgen. Dette bildet ble sluppet av filmselskapet i fjor. Foto: FRA FILMEN
ER DET EKTE?: Det første klippet fra «Where the Wild Things Are» lakk trolig på nettet i helgen. Dette bildet ble sluppet av filmselskapet i fjor. Foto: FRA FILMEN Vis mer
KLASSIKER: «Where the Wild Things Are» ble skrevet i 1963.
PRISVINNENDE: Regissør Spike Jonze med sølvbjørnen han vant for «Adaptation» i 2003.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media