Her er klodens kuleste mann

Vet du hvem han er?

(Dagbladet.no): Hypen rundt bandet The Arctic Monkeys har tatt fullstendig av i England.

Nå er vokalist Alex Turner (19) i det norgesaktuelle bandet kåret til klodens kuleste mann av magasinet NME, skriver The Scotsman.

Monkey-mania

Og det før bandet har utgitt et eneste album. The Arctic Monkeys har kun utgitt to singler, men mange av låtene har spredd seg på nettet. Bandet turnerer for fulle hus i England, og mange av de ivrigste publikummerne har lært seg tekstene etter å ha lastet ned musikken.

NME foretar denne kåringen hvert år, og i fjor var det Pete Doherty som toppet listen.

Nå er det altså The Arctic Monkeys alt handler om.

- Alt er riktig ved dette bandet. De har en spennende frontmann i Alex Turner, veldig bra tekster og de framstår som autentiske - de har skaffet seg et navn uten hjelp fra de tradisjonelle kreftene i musikkindustrien, sa NMEs assisterende redaktør Alex Needham til Dagbladet.no tidligere i høst.

Om NME framstår som vågale med førsteplassen, finnes det andre mer trauste navn på lista. Oasis-vokalist Liam Gallagher (nummer 2) oppfattes tydeligvis fortsatt som kul i England, mens Bob Dylan (64) er den eldste mannen som noen gang har vært på på «The Cool List».

TIDENES VERSTE BANDNAVN?: Det stopper ikke The Arctic Monkeys fra å være klodens kuleste band akkurat nå, ifølge NME. FOTO: DOMINO RECORDINGS
TIDENES VERSTE BANDNAVN?: Det stopper ikke The Arctic Monkeys fra å være klodens kuleste band akkurat nå, ifølge NME. FOTO: DOMINO RECORDINGS Vis mer

Jemima Pearl er eneste jenta på topp 10.

Her er topp 10:

1. Alex Turner

2. Liam Gallagher

3. Kanye West

4. Antony (Fra Antony & The Johnsons)

5. Brandon Flowers (The Killers)

6. Devendra Banhart

7. Pete Doherty

8. Jemima Pearl (Be Your Own Pet)

9. Bob Dylan

10. Damon Albarn

• Les Dagbladet.nos artikkel om The Arctic Monkeys her

• Hør låter av bandet på MySpace.com

EVIG KUL: Bob Dylan.