Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er kravet for at «Broen» skal få en fjerde sesong

Sentral skuespiller har ennå ikke sagt ja.

VAR UTBRENT: Sofia Helin, som spiller hovedrollen Saga Norén i serien. Foto: NTB SCANPIX
VAR UTBRENT: Sofia Helin, som spiller hovedrollen Saga Norén i serien. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): - Det kan bli en fjerde sesong av krimserien «Broen», røper skaperen bak serien, forfatter Hans Rosenfeldt, til svenske P4 Kalmar på Sveriges Radio.

Serien har gjort Rosenfeldt verdensberømt, og gitt ham bedre selvtillit, ifølge radioprogrammet.

Det er imidlertid en faktor som må være på plass for at serien skal kunne fortsette, nemlig karakteren «Saga Norén», i skuespiller Sofia Helins tolkning.

Svenske Aftonbladet skriver idag at Helins agent ikke vil kommentere noen fortsettelse av serien på det nåværende tidspunkt. Rosenfeldt røper imidlertid litt mer enn Helins agent.

Ikke uten «Saga» - Det kan bli en fjerde sesong av «Broen», men det avhenger helt av om Sofia Helin vil være med. Det ville ikke la seg gjøre uten «Saga Norén», sier Hans Rosenfeldt til Sveriges Radio.

Det er slettes ingen selvfølge at Helin vil lage ennå en sesong, hun følte seg nemlig utbrent etter innspillingen av den tredje sesongen.

HAR TALENT FOR «NORDISK NOIR» Hans Rosenfeldt, skaper av, og manusforfatter for, den dansk-svenske serien «Broen».  Foto: Kristian Ridder-Nielsen
HAR TALENT FOR «NORDISK NOIR» Hans Rosenfeldt, skaper av, og manusforfatter for, den dansk-svenske serien «Broen». Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

«Broen» har hatt en eventyrlig suksess, og har blitt solgt til flere land, blant annet Storbritania og USA. Serien føyer seg inn i rekken av skandinaviske film- og tv -suksesser innen krimsjangeren med internasjonal suksess.

«Broen» er i godt selskap med Stieg Larssons «Millennium»-serie, Henning Mankells «Wallander» og Søren Sveistrups «Forbrytelsen».

Litteraturen viste vei Det var innenfor litteratur skandinavisk krim først gjorde seg bemerket, og vår egen Jo Nesbø er en av de store innen sjangeren internasjonalt, ved siden av Anne Holt, Gunnar Staalesen og Karin Fossum, for å nevne noen.

Dagbladet har tidligere omtalt den britiske forfatteren Barry Forshaws bok, «Death in a Cold Climate: A Guide to Scandinavian Crime Fiction», som kaller Henning Mankell den store foregangsmannen innen sjangeren. I utlandet har denne sjangeren fått tilnavnene «nordisk noir» og «scandicrime». Bestselgerne Stieg Larsson og Jo Nesbø står på Mankells skuldre, skal vi tro den britiske eksperten.

Henning Mankell døde i oktober i år, 67 år gammel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media