Her er krimforfatternes egne krimfavoritter

Dette bør du lese i ferien. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er opplest og vedtatt at nordmenn leser krim i påsken. Dette er en vane vi ikke har lagt av oss ennå, skal vi dømme etter ukens bokliste.

Er du ferdig med begge Stieg Larsson-bøkene og lurer på hva i all verden du skal fordrive tiden med de neste fridagene? Hvis du er Varg Veum-fan, er det kanskje ikke så dumt å kikke litt på forfatter Gunnar Staalesens egne krimfavoritter.

Her er de norske krimforfatternes beste leseropplevelser innen sjangeren. Se også videoen der Rivertonprisvinnerne Maj Sjöwall og Tom Kristensen, samt Rivertonklubbens president Jon Michelet, gir leserne sine påskekrimtips.

Gunnar Staalesen:

  • Margaret Millar, «Så lik en engel»: Dette er en av de beste krimromanene jeg noen gang har lest. Dette er en veldig bra blanding av hardkokt detektivroman og et klassisk mysterium, med en fabelaktig vri på slutten.
  • Raymond Chandler, «The long goodbye»: Chandler er krimlitteraturens Shakespeare, en forfatter man alltid vender tilbake til. Han er jo et av krimlitteraturens aller største navn. Dette er den beste boka hans. Det er et krimmysterium, men også en bredt anlangt skildring av livet på den amerikanske vestkysten tidlig på 50-tallet. Boka har også et glitrende språk.
  • John Dickson Carr, «Sort messe»: Dette er en genial blanding av en overnaturlig thriller og et klassisk mysterium. Og, som alltid hos ham, har boka et veldig godt «lukket rom-mysterium».

    Og lurer du på hva Gunnar Staalesen skal lese i påsken?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer