Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Magnus Carlsen i «The Simpsons»

Verdensmesteren oppmuntrer Homer Simpson til å fortsette å spille sjakk. 

TEGNET: Slik ser Magnus Carlsen ut som tegnet versjon av seg selv, i episoden av «The Simpsons» som vises på Viasat 4 søndag. Foto: FOX
TEGNET: Slik ser Magnus Carlsen ut som tegnet versjon av seg selv, i episoden av «The Simpsons» som vises på Viasat 4 søndag. Foto: FOX Vis mer

(Dagbladet): I sommer ble det kjent at Magnus Carlsen, som i desember sikret seg tittelen som verdens beste sjakkspiller, ville gjøre en gjesterolle i «The Simpsons». Søndag blir episoden vist på Viasat 4.

Her opptrer Carlsen som veileder for seriens hovedperson, Homer Simpson, etter at Simpson vil slutte med sjakk for alltid, skriver Chess.com.

I episoden viser det seg at Homer har et stort talent for sjakk. Men fordi sjakken vekket dårlige minner fra da han spilte med faren som liten, har han ikke utviklet talentet.

Egen hjelper

Magnus Carlsen dukker opp som Homers egen hjelper, og snakker til ham via videosamtaler fra PCen. I tillegg til sjakkveiledning, forteller Carlsen også at han hater å trene, noe som ikke stemmer i virkeligheten, og at «som alle nordmenn, er han følelsesløs».

Det er vanlig at kjente personer gjør gjesteopptredener i «The Simpsons», som har rullet på TV-skjermen siden 1989.

Serien har vunnet 28 Emmy-priser, sendes i over 100 land og har opparbeidet seg en diger fanskare verden rundt.

Tidligere har blant andre Britney Spears, Michael Jackson og David Beckham spilt en rolle i serien.

- En ære

- Det er jo en ære. De har ikoniske figurer som gjør gjesteroller i «Simpsons»-serien. Serien er en slags kulturell «institusjon» i verden. Samtidig ønsker jeg ikke å si så mye mer før jeg får vite mer fra produsenten, sa Espen Agdestein, manageren til Carlsen, etter at nyheten ble kjent.

Episoden hvor Magnus Carlsen er med ble sendt på amerikanske FOX Network i helgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling