«Lords of Chaos»

Her er mannen som spiller Varg «Greven» Vikernes et steinkast unna drapsåstedet

Spiller inn omstridt Hollywood-film på Tøyen.

VARG VIKERNES: Skuespillerne var klare til å spille inn scener til filmen på Tøyen fredag. Her er Emory Cohen i rollen som Varg Vikernes, med en Die Hard 2-videokassett mellom henda. Foto: Jacques Hvistendahl
VARG VIKERNES: Skuespillerne var klare til å spille inn scener til filmen på Tøyen fredag. Her er Emory Cohen i rollen som Varg Vikernes, med en Die Hard 2-videokassett mellom henda. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØYEN (Dagbladet): Innspillingen av regissør Jonas Åkerlunds film «Lords of Chaos», om Mayhem og det norske black metal-miljøet, er i gang på Tøyen i Oslo.

Filmen er basert på boka «Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground», skrevet av Didrik Søderlind og Michael Moynihan.

Fredag var filmcrewet i gang med å spille inn scener til filmen i Tøyengata, kun et steinkast fra der Varg «Greven» Vikernes drepte Mayhem-gitarist Øystein Aarseth i 1993.

Vikernes ble 16. mai 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Aarseth, som han hadde spilt sammen med i bandet Mayhem. Han ble også dømt for å ha brent ned Åsane kirke i Bergen, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell i Oslo, og for forsøk på brannstiftelse i Stortveit kirke i Bergen.

Mayhem har en særs turbulent bandhistorie: I 1991, før bandet hadde gitt ut sitt første hele album, tok vokalist Per Yngve Ohlin livet sitt i huset bandmedlemmene delte. Varg Vikernes spilte bass i bandet under navnet Count Grishnackh en kort periode tidlig på 1990-tallet, sammen med Aarseth, som han senere drepte med kniv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer